Hava Durumu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AS TV'de çok önemli açıklamalarda bulundu

AS TV'den gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 24 Haziran'da istikrarın kazanacağını ve Türkiye'nin yoluna daha güçlü devam edeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AS TV'de çok önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AS TV Ana Haber Bültenine konuk oldu. Fuat Kahraman'ın gündeme dair sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bursa'nın AK Parti'ye her zaman istikrarlı bir destek sağladığını ve bunun devam edeceğini söyledi.

Millet ittifakının kuruluş amacını Recep Tayyip Erdoğan'ı ülke yönetiminden uzaklaştırmak olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Türkiye son 16 yılda 3,5 kat büyüme oranını yakaladı. Bu süreçle saldırı ve kumpaslarla da mücadele etti. Milletimiz bunlara bizzat şahit oldu. Neyin ne olduğunun farkında. O yüzden bize ilgiyle yaklaşıyor. Siyaset skalasının sağından soluna kadar baktığımızda aynı masada oturup çay içmeyecek olan siyasiler bir araya geldi. Hepsi farklı, aynı sesten konuşuyor. Tek ortak amaçları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ülke yönetiminden el çektirmek" diye konuştu.

Ana muhalefetin parlamenter sistem konusundaki söylemlerini ciddiye almayan Hakan Çavuşoğlu, "AK Parti kendi içinde muhalefet yaparak Türkiye'yi ileriye taşıyor. Muhalefetin söylediği gibi parlamenter sisteme geri dönüş mümkün değil. Milletimiz 16 Nisan'da bir karar verdi. Bunlar milletin kararını hiçe sayıyor. Türkiye'yi geriye götürmek için istiyorlar"diye eleştirdi. CHP mensuplarına da seslenen Çavuşoğlu, "Şimdiki CHP sizin bildiğiniz CHP değil. Kemal Kılıçdaroğlu partiyi bambaşka bir noktaya getirdi. Düşmanlarla kol kola geziyor. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı oluyor, Selahattin Demirtaş'a koşuyor" ifadelerini kullandı.

TERÖRÜ YOK EDECEĞİZ

Terörle mücadele konusunda çok net olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Biz terör konusunda son derece kararlıyız. Şu an zaten hainlere göz açtırmıyoruz. Hamlemiz; kaynaklarını kurutmak. Kandil değil nereye giderlerse gitsinler, girdikleri delikten çıkaracağız. Bu ülke için PKK'yı gündem olmaktan çıkaracağız. Yalnız milletimizin PKK'ya destek verenleri, onların güçlenmesi için uğraşanları görmesi lazım. Kılıçdaroğlu Afrin'e girerken orada 500 bin insan var girmeyin demişti. Şimdi Kandil'e gireceğiz. Bu seferde orada kimse yok, girmeyin diye karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'E TİKA CEVABI

İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)'yı kapatacağına ilişkin söylemlerine ilk kez AS TV ekranlarından cevap veren Hakan Çavuşoğlu, "2002 yılında TİKA'nın dünyada sadece 12 tane ofisi vardı ama bugün 58 ülkede 60 ofisi var. 170 ayrı ülkede proje gerçekleştiriyor. TİKA nerede bir mazlum nerede masum varsa onlara ulaşmaya çalışıyor. Bunlardan rahatsızlık duymak, bu millete rahatsızlık duymaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AKIL TUTULMASI...

Apolet sökme tartışması hakkında da konuşan Başbakan Yardımcısı, Muharrem İnce'nin tutumunu akıl tutulması olarak nitelendirerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını nezaketen alkışlayan birinin apoletlerini sökmeye çalışmak neyin nesidir. Sen kimin apoletini söküyorsun bu komutan Afrin'de bir kahramanlığı yönetti" açıklamasında bulundu.

BURSA'DAN İSTİKRARLI DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Atatürk Stadyumu Meydanı'nda düzenlenecek Bursa mitingine tüm Bursalıları davet eden Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Bursa her zaman AK Parti'ye istikrarlı bir destek verdi. Cumhurbaşkanımız da Bursa ile yakından ilgileniyor, takip ediyor. Bursalılarımız kendisini Bursa'ya yakışır şekilde karşılayacaktır. Cumhurbaşkanımıza hem motivasyon verelim hem de desteğimizi gösterelim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.