Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: ABD insanlık suçuna ortak oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze'deki protestoda Filistinlilerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz."dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: ABD insanlık suçuna ortak oldu

Başbakan Yıldırım, "Eğlence yapıyorlar, aynı zamanda da topraklarını çogu işgal edilen vatanlarını kurtarmak, dünyaya duyurmak için genç silahsız siviller bunları protesto etmek isterken 43'e varan masum Filistinliyi katlediyor. Şiddetle kınıyoruz. Bu kararı şiddetle kınıyor yok hükmünde sayıyoruz. Bir büyükelçilik açılıyor, bir yerde eğlence, tören diyer yanda hayatını kaybeden gençler." dedi.

Yıldırım konuşmasında, "Bir tane İsrailli ölen var mı yok. Bu gençler sivil İsrail halkı silahsız bir şekilde feryatlarını haykırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Sadece sesimizi dünya duysun diye gayret içindeler. Bunu bir katliama dönüştürmenin insanlıkla devlet omakla alakası yoktur. Arabuluculuk yapan ABD'nin de bu katliamda payının olması ayrı bir olaydır asla kabul edilemez. Türkiye olarak Filistin'in özgürlüğüne kavuşana kadar kardeşlerimizin yanındayız. İslam dünyası da bu katliam karşısında tek yürek, tek ses olmak mecburiyetindedir." ifadelerini kullandı.

"ABD İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLMUŞTUR"

Başbakan Yıldırım, "İnatla elçilik taşıma kararı inatla uygulamaya konuldu. Karar yok hükmünde, şiddetle kınıyoruz. ABD insanlık suçuna ortak olmuştur." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.