Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: "Böyle bir şeyin var olduğuna bile..."

Başbakan Binali Yıldırım, Nusaybin'de ele geçirilen anti tank görüntüsüyle ilgili "PKK terör örgütüdür. Bunu ABD de kabul ediyor ama PYD ve YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğu konusunda dostlarımız biraz ağırdan alıyor. Bizim stratejik ortaklarımız terör unsurlarına silah desteği yapabilir mi? Böyle bir şeyin var olduğunu düşünmek bile istemiyoruz. " dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: "Böyle bir şeyin var olduğuna bile..."
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Türkiye’nin bugüne kadar KKTC ile ilişkilerinde özellikle bizim benimsediğimiz bir prensip vardır. O da Türkiye’de ne varsa KKTC’de de aynısı olacak. Bütün alanlarda Türkiye’nin imkan ve kabiliyetlerinin KKTC’de var olması için her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Yarım aşırı aşan bu sorun BM’nin iyi niyet ilişkileri çerçevesinde devam etmekte. Türktarafının daha fazla oyalanmaması noktasında beklentileri had safhaya gelmiştir. Türkiye her koşulda KKTC’nin yanında olacaktır. Adada huzur, istikrar yerleşmesi, refahın arttırılması yönünde çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz. Türkiye’deki kardeşlerinizin dün olduğu gibi bugün de ahdi ve tarihi sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini bir kez daha ifade ediyorum.
Her alanda bir dayanışma içindeyiz. Ekonomi alanında projelerimiz var, alt yapı alanında ciddi projeler yaptık. Bu güne kadar yapılan eylem planlarındaki hedefler harfiyen yerine getirildi. Bundan sonra da getirilecek. Burada yapılan projelerin büyük çoğunluğu öbür tarafta yok. Akdeniz’i aşarak su getirilmesi ve Kıbrıs’ın topraklarının su ile buluşturulması. Bizim için büyük bir hedefti. Söylenenlere aldırış etmeyin, sıkıntımız yok, olmaz da.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık dahil olmak üzere seçenekler gündemimizdedir. Çalışmamız sürüyor. Siyasi partilerimizden destek isteyeceğiz. Nihai kararı verecek olan milletimizdir. Bu olmazsa başka hazırlıklarımız da mutlaka var. Onlar devreye girecektir.

PKK’NIN ELİNDEKİ ANTİ TANK FÜZESİ

Müttefik demek, stratejik ortak demek karşılıklı hak ve hukuka saygı göstermek demek. Türkiye’nin terörle mücadelesinde bütün dostların yanımızda olmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere söylediğimiz bir şey var, PKK terör örgütüdür. Bunu ABD de kabul ediyor ama PYD ve YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğu konusunda dostlarımız biraz ağırdan alıyor. Bizim stratejik ortaklarımız terör unsurlarına silah desteği yapabilir mi? Böyle bir şeyin var olduğunu düşünmek bile istemiyoruz. Belli ki terör örgütünün yan unsurları bunları elde ediyorlar ve terör gruplarına aktarıyorlar. Sürekli ifade ettiğimiz tezi doğrulayan bir gelişmedir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.