Hava Durumu

Başbakan Yıldırım Bursa'da müjdeyi verdi... "Bir hafta boyunca..."

Referandum öncesi 'evet' mitingleri düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, Yalova programının ardından Bursa'ya geldi. Başbakan Binali Yıldırım, buradaki kalabalığa kısa bir konuşma yaparak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Orhangazi-Gemlik bölümünün açılışını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım Bursa'da müjdeyi verdi... "Bir hafta boyunca..."

Başbakan Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi İzmir otoyolunun 25 kilometrelik Gemlik-Bursa etabını hizmete açtı. 2 milyar 250 milyon liraya mal olan ve içerisinde devasa sanat eserleri, tüneller ve köprüler bulunan yolla İstanbul'dan Bursa'ya kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Yıldırım, "Bu eserler batıdakilerin ayarını bozuyor. Ayarları daha da bozulacak. Güneş doğudan doğuyor. Batıdan hayır gelmez" dedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ... (FOTO GALERİ)

433 kilometrelik İstanbul Bursa otoyolunun Gemlik ile Bursa arasındaki 25 kilometrelik kısmının açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Çarşamba günü aynı otoyolun 26 kilometrelik Kemalpaşa-İzmir kısmını açmıştık. Daha önce Osmangazi köprüsü ile Gemlik arasını açmıştık. İstanbul Bursa İzmir oto yolunun bu açılışla birlikte 100 kilometrelik kısmını tamamlamış oluyoruz. Üçte biri bitti. En önemlisi köprü. Dünyanın en uzun üçüncü köprüsünü ülkemize kazandırdık. Bugün açtığımız 25 kilometre var ya, bu yolun tamamına bedel. Arazisi en zor, tünelleri ile viyadükleri le birlikte çok güzel bir yol oldu. Maliyet 2 milyar 250 milyon. Bir servet. Helal hoş olsun. Gemlik, Orhangazi, İznik, Bursa'ya, Türkiye'ye helal olsun" dedi.

Otoyol hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, "Selçukgazi tüneli var. 2 bin 700 metrelik. 6 viyadük, 1050 metrelik 15 köprü, 55 tane menfez var. Her tarafı sanat eseri. Gemlik-Bursa arasındaki bu yol, üç şeritli olarak çok konforlu ve çok rahat bir şekilde yapıldı. Bursa'dan girdiğinizde İstanbul'a bir saat sürmeyecek. Bir saatin altında 45 dakikada İstanbul'dasınız. Artık kurallara uyacaksınız. Yoldan kaymak gibi öyle gaza basmak yok. Siz siz olun kurallara uyun. Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır. Açtığımız bu yolla beraber Yalova-Gemlik bölünmüş yolunun trafik yükü azalacak. İstanbul-İzmir otoyolu üzerinden mevcut hat Bursa çevre yoluna bağlanmış olacak. İstanbul yolundan gelen araçlar otoyola girecek, Bursa kuzey girişinde trafiği rahatlatacak. Gemlik'in şehir içi trafiğini de bu yol rahatlatacak. Gemlik-Bursa arasını 30 dakikada gidiyorsunuz. Şu yolu trafik açık olursa yarım saat sürüyor. Buradan 10 dakikada Bursa'dasınız. Selçukgazi tüneli, yaz-kış, mevsim ne olursa olsun, Dürdane mevkiinden geçişe gerek kalmıyor. Sizin hayatınızı kolaylaştırmak bizim vazifemiz. Otoyolun tamamı bittiğinde Bursa'dan İzmir'e 2 saatte gideceksiniz. İstanbul'dan İzmir'e 3 saatin altında gideceksiniz. 9 saatten 2 saat 50 dakikaya düşüyor. Boş lafla olmaz" diye konuştu.

"BU HİZMETLER BATI'NIN AYARINI BOZUYOR"

Medeniyetin yol demek olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte medeniyet bu. Şimdi biz bu eserleri yapıyoruz ya, batıdakiler, bunların ayarı bozuluyor. Ayarları bozuldu. Daha da bozulacak. Güneş doğudan doğuyor. Batıdan hayır gelmez. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline bu memleketi getirmek için çalışıyor, çabalıyoruz. Geçmiş dönemde kara yolları çok ihmal olmuştu. 15 yılda 25 bin 500 kilometre bölünmüş yol oldu. 8 bin 500 kilometre bölünmüş yol vardı, bugün 21 bin 300 kilometreye ulaştı. 15 yılda 80 yılda kat edilen yollardaki mesafeyi dört yılda dört katına çıkardık. 6 vilayet arasında bölünmüş yol vardı. Bugün 76 vilayetimiz birbirleriyle bölünmüş yolla bağlanıyor".

"OTOYOLUR HAFTALIK GELİRİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE"

Otoyolun açılışına Başbakan ile birlikte eşi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile Bursa ve Yalova valileri ile milletvekilleri katıldı.
Açılan yol ile birlikte otoban yakın çevre yoluna bağlanacak. Osmangazi köprüsü ile Bursa merkez arasındaki otoban fiyatı ise 18 lira 20 kuruş olacak. Yeni açılan terminal ile Gemlik arasındaki 25 kilometre ise 6 lira 75 kuruş olacak. Otoyoldan bir hafta boyunca elde edilecek gelir şehit ve gazilere aktarılacak.

Başbakan Yıldırım, törenin ardından eşi Semiha Yıldırım ile kendi makam aracını kullanarak Gemlik - Bursa otoyolundan geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.