Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: "Cinsel istismar düzenlemesini geri çekiyoruz"

Başbakan Yıldırım, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeye ilişkin, "Meclisteki tasarıyı komisyona alıyoruz. Etraflıca değerlendirilip çözüme ulaştırılacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: "Cinsel istismar düzenlemesini geri çekiyoruz"
Başbakan Binali  Yıldırım, Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Erken yaşta çiftlerin kendi rızasıyla veya ailenin rızasıyla evlenmeleri rıza olsa bile kanunen yasak, suç. AK Parti iktidarından önce böyle bir suç yoktu. AK Parti hem gençleri korumak hem aileyi korumak adına reşit yaştan önceki evlilik, rızayla bile olsa bunu ceza kanununda suç olarak tanımladı." dedi.

"Önerileri dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz"

Tasarıyı komisyona çektiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Komisyonda bu meseleler görüşülecek, onlardan (Muhalefet) bir teklif gelirse bu da dikkate alınarak olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum örgütlerinden, vatandaşlardan, uzmanlardan akademisyenlerden gelen önerileri de dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz. Çünkü sorunların çözüm yeri siyasettir. Gerek Cumhurbaşkanımızın bu konudaki geniş mutabakat çağrısı, gerekse de muhalefet partilerine kendi önerilerini geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından Meclis'teki bu tasarıyı komisyona alıyoruz ve komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilip bu sorun mutlaka ve mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz."

Sorunların çözüm yerinin siyaset olduğuna işaret eden Yıldırım, "Eğer siyaset ülke sorunlarına çözüm üretmiyorsa, üretemiyorsa o zaman topluma bir yüktür. Biz hep sorunları çöze çöze geldik. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geldik." diye konuştu.

"Ekonomideki dalgalanma bir müddet daha devam edecek"

Ekonomideki gelişmelerin dikkatle takip edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Biz Türkiye'nin ekonomisinin gidişatını aynen bir kalbin çalışması gibi izliyoruz, 7 gün 24 saat. Bütün dış gelişmeleri, içerideki olayları takip ederek gerekli tedbirleri alıyoruz. Şunu söyleyeyim; bu dünyadaki ekonomi ile ilgili dalgalanma bir müddet daha devam edecek." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.