Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan flaş referandum ve seçim barajı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, referandum için, "Rahat bir evet çıkacaktır. Evet için kritik bir durum görmüyorum" dedi. Başbakan Yıldırım seçim barajı için de önemli bir açıklama yaptı: "Bu yeni sistemle zaten istikrar sandıkta sağlanacak. Dolayısıyla Meclis'te istikrar sağlansın diye var olan önlemleri sürdürmenin anlamı kalmayacak. Seçim barajı düşürülebilir. Bizim kafamızda bir takım modeller var ama bunları referandumdan evet çıkması halinde partilerle konuşmamız gerek"

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım'dan flaş referandum ve seçim barajı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, televizyonların medya temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Yıldırım, toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

Benim için bu bir referandumdur, 50 artı 1 yeterlidir. Kimse bunun ötesine geçip bir anlam çıkarmasın. Her partinin içinde olumlu düşünen de olabilir, olumsuz düşünen de olabilir. Benim gördüğüm kadarıyla rahat bir evet çıkacak.

Biz bir yalan dolan kampanyasıyla karşı karşıyayız. İşin özünde, kağıt üzerinde olmayan şeyler söyleniyor. Gerçeği yansıtmayan bir kampanya ile karşı karşıyayız. Tek tek her şeyi anlatmaya çalışıyoruz.

MHP ile ortak program: MHP ile oturduk konuştuk, ortak bir program yapmayacağız. Cumhurbaşkanı ile birlikte birkaç ilde ortak mitingler yapacağız. Kampanyanın seyri bu şekilde devam edecek.

SEÇİM BARAJI DÜŞEBİLİR MESAJI

Seçim Barajı: Yasaların hepsi parlamenter sisteme göre yapılmış. Bunların hepsini birden yapamayız. Bu bir askeri darbeden sonrası gibi olur. Bu nedenle 2019 seçimlerine kadar yapacağız. Seçim barajı ve siyasi partiler kanunu gibi. Her konuyu siyasi partilerle konuşmaya hazırız. Seçim kanunu ve siyasi partiler yasasının zaten düzeltilmesi lazım. Bu yeni sistemle zaten istikrar sandıkta sağlanacak. Dolayısıyla Meclis'te istikrar sağlansın diye var olan önlemleri sürdürmenin anlamı kalmayacak. Seçim barajı düşürülebilir. Bizim kafamızda bir takım modeller var ama bunları referandumdan evet çıkması halinde partilerle konuşmamız gerek.

Ümit Özdağ'ın istifa iddiası: Abuk sabuk bir

AB mesajı: Avrupa'yı toptancı usulle değerlendirmek yanlış olur. Bazı ülkeler daha makul, bazı ülkeler ise maalesef olumsuz bir tutum içerisindeler. 'Bütün Avrupa bize karşı' şeklinde değerlendirmek hata olur.

İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankart: Kabul edilebilir bir şey değil. Bu, tamamen suçtur. Türkiye, diplomatik yollardan yapılması gerekeni yapmıştır. Zannediyorum onlar da soruşturma başlattılar"

Öte yandan Hakan Şükür ile 7 yıldır aidatlarını yatırmayan Arif Erdem ihraç edildiğinin hatırlatılmasını üzerine, Başbakan Yıldırım şu açıklamayı yaptı:

''Bu marjinal bir grubun işi. Toplantıdan büyük çoğunluk çıktıktan sonra içeride kalan küçük bir grup böyle bir karar alıyor ve daha sonra yönetim toplanıp böyle bir karar alıyor. Yönetimin elindeki tek yetki bu aidat konusu olduğu için böyle bir karar alıyor. İlk genel kurulda konuyu gündeme getirecekler. Böyle bir olayı Galatasaray gibi bir camiaya mal etmek yanlış olur.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.