Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan referandum açıklaması

İngiltere'deki referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "Kampanya esnasında sayın Cameron, Türkiye üzerinden bazı acayip, garaip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni bu sözlere itibar etmemiş, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığını da bu kampanyayla sayın Cameron'a bildirmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım'dan referandum açıklaması
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu, Avrupa'nın barışı, bölgenin istikrarı için önemli bir konudur. Ancak bu konuda Avrupa Birliği'nin, kendisini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan bir anlayışı terk etmesi gerekir, daha kucaklayıcı bir vizyon ve gelecek arayışında olmalıdır.

Kampanya esnasında sayın Cameron, İngiltere'nin birlikte kalması için kampanyasınıTürkiye üzerine oturtmasına rağmen, Türkiye üzerinden bazı acayip, garaip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni bu sözlere itibar etmemiş, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığını da bu kampanyayla sayın Cameron'a bildirmiştir. Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir.

AB'YE ÜYELİKTE SON KARAR MİLLETİNDİR

Türkiye'nin birliğe tam üyelik müzakere süreci tamamlandıktan sonra, üyelik kararı verilmesi aşamasında bu kararı Türk milleti verir. Bundan daha doğal bir şey yok. Biz gerekli çalışmaları yaparız, hazırlıkları tamamlarız. O gün geldiğinde nihai kararı verecek olan millettir.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

AK Parti tarihi geçmişi olan bir parti olduğu için, diğer partilerin iç meseleriyle ilgilenmez bunu doğru bulmaz. MHP'nin iç meslesi olduğu bir gerçektir. Bir an önce bu sorunlardan arınacaktır. 

Teröre açık seçik desteği ortada olan hiçbir kurum ve kişiye müsamaha ile bakamayız.Şehit kanlarımızla sahip olduğumuz bu vatanın tek karış toprağına göz dikenlere asla ve asla hiç bir müsamaha gösterilmez. Bunların sıfatı, konumu ne olursa olsun yaptıklarının karşılığını mutlaka göreceklerdir. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.