Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan Suriye açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım'dan Suriye açıklaması

16 yıl boyunca güvenin istikrarın sembolü olduk. 2019'a emin adımlarla ilerliyoruz.

Bildiğiniz gibi Suriye'de rejim masum insanları katletti. 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyordu kimyasal silah kullanılıncaya kadar neredeydiniz?

Bu sabaha karşı ABD ve koalisyon ortakları bir operasyon düzenledi. Tabi bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz. Tabi daha fazlası için kalıcı adımlara ihtiyaç var. Türkiye, Suriye'de barış için gece gündüz çalışıyor. Sağduyunun yanında olmaya devam edeceğiz.

Son günlerde döviz kurunda yaşanan bu dalgalanmanın geçici olduğunu ve etkilerinin de sınırlı olacağını ifade etmek isterim. Hükümetimiz konuyu gereken hassasiyetle ve ciddiyetle ele alıyor, alınması gereken ne gibi tedbirler varsa Merkez Bankası, Ekonomi Koordinasyon Kurulumuz Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz.

(28 Şubat davası kararı) Hukuk devletinde hesabı soruluyor. Bu ülkede demokrasilerde hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.