Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: "Darbecilerden hesap sormamız lazım"

Başbakan Yıldırım, "Bu darbe girişimini başlatanlardan hesap sormamız lazım en ağır şekilde. Hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: "Darbecilerden hesap sormamız lazım"
Başbakan Binali Yıldırım, teknoloji merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye, dünya demokrasi tarihinde hiçbir ulusa nasip olmayacak bir darbe girişimini, silahlı darbe girişimini, silahsız güçle, darbecilere darbeyi vuran bir ülkenin adıdır. Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler, gerisin geri gittiler." dedi.

Yıldırım, "Şimdi içeride hesabını veriyorlar. Yağma yok, bu ülkenin kazanımlarını, ülkenin kurumlarına kılcal damarlarına sızıp, bin bir türlü entrikalar, kapalı oyunlarla iradeyi ele geçirmeye bu millet müsaade etmedi, etmeyecek." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini başlatanlardan en ağır şekilde hesap sorulması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım. Bu darbenin sebeplerini ortadan kaldıracak yapısal reformları, düzenlemeleri yapmamız lazım. Bu darbe girişimini başlatan terör örgütünün bütün bağlantılarını, bütün ilişkilerini ortaya çıkarmak bunlarla devletle milletle ilişkilerini kesmek... Bunun için olağanüstü hali ilan ettik. Ama iş alemimize dedik ki 'Durmak yok yola devam. Bir gün bile durmayacaksınız.' İşte bunun en güzel örneği burada, Yüksek Teknoloji Mükemmelliyet Merkezi."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.