Hava Durumu

Başbakan Yıldırım ile Bahçeli'den sürpriz görüşme

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün akşam, Çankaya Köşkü'nde Anayasa değişikliği teklifini görüşmek için üçüncü kez bir araya geldi. Toplantıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, Yıldırım ve Bahçeli'nin Meclis'te görüşülmeye devam edilen anayasa değişiklik teklifini masaya yatırdığı ve dikkat çeken tartışmalı maddelerle ilgili rötuş yapılıp yapılmayacağını ele aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım ile Bahçeli'den sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili değişiklik teklifinde yer alan "yedek milletvekilliği" ve "doğuştan Türk" konusuna bazı milletvekilleri eleştiri yapmıştı. Yıldırım ise "Mahsurlu olan şeyin üzerinde inat etmenin anlamı yok" demiş ve MHP ile görüşülerek değişikliğe gidilebilineceğini söylemişti.

Teklifin içinde yer alan bu düzenleme maddesinin, bugün TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Bunun gibi bazı tartışmalı maddelerde rötuş yapılabileceği, Yıldırım ve Bahçeli'nin de bu konuları ele aldığı öğrenildi.

Ayrıca, HSYK'nın yapısıyla ilgili değişiklik de tartışılan maddeler arasında yer almıştı. Görüşmede milletvekilleri tarafından eleştirilen bu maddeler de masaya yatırıldı. Başbakanlık kaynakları ayrıca her iki liderin terörle mücadele konusunda bilgi alışverişi yaptığını da belirtti.

2 SAAT 45 DAKİKALIK RÖTAR

Başbakan Yıldırım ile MHP Lideri Bahçeli arasında 18.30'da yapılacağı duyurulan görüşme, Başbakan Yıldırım'ın Ankara'ya gelişi sarkınca saat 21.15'te başladı ve 40 dakika sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.