Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: "Merkel'le görüşeceğim"

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir mitinginde, "PKK da Kandil de 'Hayır' çıkması için uğraşıyorlar ama evet çıkacak siz de yanacaksınız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: "Merkel'le görüşeceğim"

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir'de halka hitap etti. Yıldırım, "Almanya'da iki bakanımızın, memleket sevdalıları, Türkiye'den göç eden gurbetçilerle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarını bu konudaki tutumlarını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım, Almanya'daki etkinliklerin iptal edilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'daki vatandaşlarımız bu tutum karşısında 'evet' oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersini verecektir, biz buna yürekten inanıyoruz."

Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

EVET ÇIKACAK SİZ DE YANACAKSINIZ

15 Temmuz'u yaşamış bir ülkeyiz, o dönemde de bazı ülkeler nasıl sus pus oldular hepimiz şahit oldu. Bu aziz millet yolundan asla dönmedi, dönmez. FETÖ karşısında topyekun bir millet vardı. İkinci Kurtuluş Savaşı'nı milletle kazandık. Pensilvanya da 'Hayır' çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. PKK da Kandil de 'Hayır' çıkması için uğraşıyor. PKK'nın elebaşları diyor ki "'Evet' çıkarsa biz yandık biz biteriz". Evet çıkacak siz de yanacaksınız.

FETÖ'NÜN LİDERİ GELECEK HESAP VERECEK

Milletin gösterdiği yolda, azim ve kararlılıkla 15 yıldır bu ülkeye hizmet ediyoruz. 81 vilayetimizin hepsini baba ocağımız gibi görüp, yatırım, proje ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz'da geleceğimizi karartmaya çalışan FETÖ'nün lideri gelip hesap verecek.

ÜLKÜCÜ VE MİLLİYETÇİLER HAK ETTİKLERİ CEVABI VERECEK

AK Parti vesayetçilerin kumpasçıların karşısında dimdik durdu. O gece halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. MHP ile birlikte bu kararı aldık. Sayın Bahçeli 'önce milletim ve memleketim sonra partim dedi' sonra bu yola beraber çıktık. Ben inanıyorum ki, Kırşehir'in ülkücü ve milliyetçileri bu referandumda kendilerine yakışanı yapacak, terör örgütü ve FETÖ'cülere hak ettikleri cevabı vercek.

CHP REJİM DEĞİŞECEK DİYORDU! DEĞİŞEN BİR ŞEY OLDU MU?

Asıl problem CHP'nin kafasında. O yasağı niçin aldırdılar biliyor musunuz? Rejim değişecek diye. Peki şimdi başörtüsü yasağı bitti, herşey serbest, rejim değişti mi kimseye bir zararı oldu mu? Millet bunları tanısın, bunları tanıması lazım. Bunlar milleti korkularla buralara getirdiler. Bir konuya daha açıklık getirelim. Bu anayasa değişikliği istikrar, güçlü hükümetler getiriyor.

ARTIK HÜKÜMETİ DOĞRUDAN SİZ KURACAKSINIZ

Zayıf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar kısa süreli oldu, hizmet üretemedi ve darbelerin oluşması için bir altyapı teşkil oldu. Bu değişiklikle birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta siz kuracaksınız. İki tane sandık gelecek önünüze. Birinde Cumhurbaşkanını seçecek, onun kuracağı hükümete karar vereceksiniz. Diğerinde de milletvekilini seçeceksiniz. Şimdi seçtiğiniz gibi.

TEK ADAM OLACAK PATRON DA MİLLET OLACAK

Kılıçdaroğlu diyor ki, tek adam olmaz. Senin hatırın için iki tane Cumhurbaşkanı seçeriz, olur mu? Şimdi Yenice Mahallesi'nin bir tane muhtarı var değil mi? Kılıçdaroğlu diyor ki, bir muhtar yetmez oraya, iki tane daha seçelim. Üç tane muhtar seçelim. Nasıl olacak? Biri bir şey diyecek öbürü bir şey diyecek. İşler ortada kalacak. Bunun yaptığı bu. Tek adam olacak patron da millet olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.