Hava Durumu

Başbakan Yıldırım: ''TANAP projesi bu yıl tamamlanacak''

Başbakan Binali Yıldırım 101 ilçeye doğalgaz dağıtım töreninde konuştu. Yıldırım, dev proje TANAP'ın bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Yıldırım: ''TANAP projesi bu yıl tamamlanacak''

Rusya ve Japonya ile nükleer santraller için anlaşma yapıldığının altını çizen Yıldırım, "Üçüncü nükleer santral için de çalışmalar sürüyor" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Afrin'i Afrinlilere teslim edeceğiz.

Dünyada teröre karşı aynı kararlı net duruşu göstermeyenler, gösteremeyenler var. Buradan terörle işbilriği yapan, terörü destekleyen ülkelere sormak istiyorum; Teröre destek çıkarak tüm insanlığın geleceğini tehlikeye attıklarını düşünemiyor musunuz? Biz, Türkiye olarak teröre karşı kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bölgedeki huzur için bu mücadele sürecek. Bunu bir kez daha buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.

"DOĞALGAZIMIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Yatırım üstüne yaptırım yapmaya devam ediyorsunuz. 16 yılda enerjide nereden nereye geldiğimizi ifade ettik. Doğalgaz sektöründe Türkiye, güçlü siyasi ile Ak Parti iktidarında önemli adımlar attı. Bugün de 101 yerleşim yeri ve ilçemize bu töreni icra ediyoruz. Doğalgazımız hayırlı uğurlu olsun.

Bölünmüş yolları olan iller sayısı doğalgazdan önde gidiyordu şimdi tam tersi oldu, bunun için bakanımızı tebrik ediyorum. Bölünmüş yol bağlanmayan ilçemiz kalmayacak. Halihazırda 400'ün üzerinde ilçe ve beldede doğalgaz mevcut. Nüfusumuzun yüzde 77'si artık doğalgaz kullanıyor.

2017 yılında 1 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldı. 13 bin 500 kilometreyi aşan bir dağıtım ağı kuruldu. Yapılan çalışmalar ile doğalgaz dağıtım şebekesi 62 milyon vatandaşa hizmet verir hale geldi. Nüfusumuzun yüzde 77'si artık doğalgaz kullanıyor

Türkiye, Ak Parti iktidarı ile küresel ekonomik sistemde söz sahibi olan ülkeler haline gelmiştir. G20 ülkeleri arasında yer alan Türkiye, son 16 yılda dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirmiş ülkedir. Bu durum doğal olarak enerji talebini de hızlı bir şekilde beraberinde getirmiştir. Enerji arz güvenliğini de sağlamak, enerji kaynağını çeşitlendirmek için de projeler gerçekleştiriyoruz.

"TANAP PROJESİNİ BU YIL TAMAMLAYACAĞIZ"

Ortadoğu ve Hazar Havzası başta olmak üzere, dünyanın hazırlanmış doğalgaz rezervlerinin 3'te 2'sinin bulunduğu bölgede yer alıyoruz. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattını bu dönemde hayata geçirdik. TANAP projesini de inşallah bu yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Sonra da Balkanlar ve Avrupa'ya doğru iletmiş olacağız.

Rusya ve Japonya ile nükleer santraller için anlaşma yaptık. Üçüncü nükleer santral için de çalışmalar sürüyor.

Dünyada gelecek yıllarda en büyük konu enerji olacak. Türkiye'nin coğrafi konumu gittikçe daha önemli hale geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.