Hava Durumu

Başbakanın inanılmaz korkusu

Abe, Tokyo’daki 11 odalı konuta aylardır yerleşmiyor. Politikacı, bir dönem isyancıların kontrolü altına giren ev hakkındaki sorulara ise ateş püskürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2013 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2013 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakanın inanılmaz korkusu

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin hayaletlerden korktuğu için resmi konutuna taşınamadığı iddia ediliyor... Japonya gündemini günlerdir meşgul eden iddia, Abe’nin geçtiğimiz Aralık ayında göreve gelmesine rağmen halen resmi konutuna yerleşmemesi üzerine ortaya atıldı. Başkent Tokyo’nun göbeğindeki 11 odalı Kotei adlı konutta hayaletlerin bulunduğu uzun süredir iddia ediliyordu.

Cinayetler işlenmiş

1930’lu yıllarda iki kez kanlı ancak başarısız darbe girişimlerinin merkezi olan konutta cinayetler işlendiği biliniyor. İsmi açıklanmayan muhalif bir milletvekili Abe’nin kabinesine mektup yazarak, “Resmi konutta hayaletler olduğuna dair dedikodular var. Bu doğru mu? Başbakan Abe bu dedikodular nedeniyle mi konutuna taşınmıyor?” sorularını sordu. Abe, yayımladğı yazılı açıklamada, “Sorulan soruları uygun bulmadık” cümlesi yer aldı.

Bazı eski first ladyler de hayalet korkusu nedeniyle resmi konutta yaşamayı reddetmişti. Eski Başbakan Junichiro Koizumi de verdiği bir röportaj sırasında, “Orada hiç hayalet görmedim ama görmek isterdim” demişti.

2000’lerde yenilendi

1932’deki darbe girişiminde eski başbakan Inukai öldürülmüştü. 1936’da ise konut, 4 gün boyunca isyancıların kontrolü altına girmiş, birçok politikacı öldürülmüştü. 1929’da inşa edilen bina 2000’li yılların başında yenilenerek modern bir görünüm kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.