Hava Durumu

Başika'ya saldırı başladı! Türk askeri de bölgede

Irak'ta Peşmerge güçleri, Musul'un Başika kasabasının merkezini terör örgütü DEAŞ'tan temizlemek için operasyon düzenliyor

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başika'ya saldırı başladı! Türk askeri de bölgede
Irak'ta Peşmerge güçleri, Musul'un Başika kasabasının  merkezini terör örgütü DEAŞ üyelerinden temizlemek için operasyon başlattı. 
 
Peşmerge güçleri, Musul'un kent merkezine 20 kilometre mesafede  bulunan Başika kasabasına girmek için bu sabah  harekete geçti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin başkomutanlık  ettiği zırhlı özel kuvvetler (Zerevani) birlikleri, üç koldan DEAŞ'a saldırdı.  Başika'nın merkezinde tünellere ve evlere gizlenmiş en az 100 DEAŞ üyesinin  olduğu belirtiliyor.


 
Barzani, daha önce Zerdık Dağı'nda düzenlediği basın toplantısında,  Başika'nın ablukaya alındığını ve askeri açıdan düştüğünü belirtmişti. Peşmerge güçleri, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı  Başika'yı 23 Ekim'de kuşatma altına almıştı.

TÜRK ASKERLERİ O BÖLGEDE

Tamamı Musullu savaşçılardan oluşan "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Bölge ve Türk askerlerinin bulunduğu kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe bulunuyor. 
Rakka savaşı başladı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.