Hava Durumu

Başkan Aktaş Bursa'yı havadan izledi... 'Öncelik ulaşım'

Bursa'nın en yetkili iki ismi kenti havadan denetledi. İnceleme sırasında sık sık not alan Başkan Alinur Aktaş, bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'la paylaşacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş Bursa'yı havadan izledi... 'Öncelik ulaşım'

Göreve geldiği günden bu yana Bursa'da yaşanan sorunların çözümüne yönelik hummalı çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte devam eden ve planlanan yatırımların yanı sıra trafikte sıkıntı yaşanan bölgeleri havadan denetledi. Çalışmalar hakkında Çavuşoğlu'na bilgi veren Aktaş, helikopterle bir saat süren inceleme sonrası açıklamalarda bulundu. Bursa'da en önde gelen sorunun ulaşım olduğunu belirten Aktaş, "Bursa'ya, genel bir fotoğrafa dikey olarak bakalım istedik. Faydalı bir gezi oldu.

Notlarımızı aldık. İnsanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarla yeni dönemin farkını hissettireceğiz" dedi. Yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin olacağını ifade eden Aktaş, "Hem merkezi hükümet imkanlarını, hem Büyükşehir Belediyesi imkanlarını ve hem de hayırseverler, yap-işlet-devret ve işadamları imkanlarını kullanacağız. Hep birlikte adım atacağız" diye konuştu. Aktaş, ilçe belediyeleriyle de işbirliği içinde ortak akılla güç birliği oluşturarak Bursa'ya güzellikler katılacağının altını çizdi.

NOTLARI HAYATA GEÇİRMELİYİZ

Kent için verimli adımlar atılacağını belirten Başkan Alinur Aktaş, "Bugüne kadar tespitlerim vardı. Ama bizatihi görmek de iyi oldu. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la da paylaşıp Bursa'yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına elbirliğiyle, hükümet ve yerel idare olarak büyük bir güç birliğiyle hareket edeceğiz. Bursa'nın yarınları daha güzel olsun" açıklamasında bulundu. Bursalıları istişareye davet eden Başkan Aktaş, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Bursa'da ulaşımın önemine vurgu yapan Başkan Alinur Aktaş, "Bursa gibi hızlı büyüyen yoğun şehirlerde trafik maalesef kaçınılmaz bir gerçek.

Ama yapacağımız uygulamalarla bunu minimilize etmek lazım. Kesinlikle yapılabilecek önemli dokunuşlar ve hamlelerimiz olacak" diyerek çalışmaların hızla süreceğini kaydetti.

Başkan Alinur Aktaş, incelemeler sırasında çalışması durdurulan İsabey katı atık toplama istasyonu, Vakıf'taki 250 dönümlük park, Kestel'deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer'deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıklık, T2 tramvay hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdiklerini söyledi. Aktaş, önümüzdeki günlerde ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağını belirtti.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Aktaş, Bursa için verimli adımlar atılacağını belirterek, "Bugüne dek tespitlerim vardı ama bizatihi görmek de iyi oldu. Bu incelememizin ardından, şehrin doğusundaki, çalışması durdurulan İsabey Katı Atık Toplama İstasyonu, Vakıf'taki 250 dönümlük park, Kestel'deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer'deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıklıkları, kuzey ve güney hattındaki T2 hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdik. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Cumhurbaşkanımızla da paylaşıp inşallah Bursa'yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına el birliğiyle, hükümet ve yerel idare olarak büyük bir güç birliğiyle hareket edeceğiz. Bursa'nın yarınları daha güzel olsun" diye konuştu.

"ÖNCELİK ULAŞIM"

Tüm Bursalıları her zaman istişareye davet eden Aktaş, ulaşımla ilgili atılacak adımlardan bahsettiği açıklamasında, "Programda olan kavşaklar, ulaşım dairesi ile revize edilen kavşaklar, genişletmeye çalıştığımız yollar var, fayda maliyet analizi de yapıyoruz. Sadece ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağız" diyerek, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.

Aktaş, Bursa'da ulaşımın önemine vurgu yaparak, "Bursa, ulaşımı konuşuyor, trafiğin yoğunluğunu, ulaşımın kalitesini, toplu ulaşımın fiyatını Bunlarda iyileştirmeler yapılması lazım, tabii ki plan dahilinde İndirim yapacağımızı söyledik. Bursa gibi hızlı büyüyen yoğun şehirlerde trafik maalesef kaçınılmaz bir gerçek ama yapacağımız uygulamalarla bunu minimilize etmek lazım. Sabah, akşam ve hafta sonu belirli saatlerin pik saatler olduğunu unutmamak lazım. Kesinlikle yapılabilecek önemli dokunuşlar ve hamlelerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.