Hava Durumu

Başkan Aktaş, heyelan bölgesinde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, heyelan bölgesinde evleri ve yolları çatlayan mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahallede incelemelerde bulunan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gereken neyse yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş, heyelan bölgesinde

Uludağ'ın eteklerindeki Mollaarap Mahallesi'nde meydana gelen heyelan bölgesinde zarar gören ev sahiplerinin şikayetlerini dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlk günden itibaren büyükşehir belediyesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Başkan Aktaş, "Arazide açıklar oluşmaya başlamış. Tabi ki bununla alakalı mahallede yaşayanlar tarafından tespitler var. Yaşanan bu toprak kayması 3-5 günlük değil, bunun evveliyatında da oluşmuş bazı gelişmeler var. Bölge olarak buna münasip bir bölgedir. İlk günden itibaren üzerimize düşeni yapıyoruz. Özellikle jeoloji ve harita mühendisleri bölgeyle alakalı bazı tespitler yaptı. 60 civarında hanenin boşaltılmasıyla alakalı bir karar alınması söz konusudur. Devletimiz güçlüdür. Gerekli destek ve katkılar sağlanacaktır. Kira desteği de verilecektir. Tabi ki gönlüm arzu eder herkes kendi evinde hayatını idame ettirsin. Ama daha büyük bir sıkıntı yaşamamak adına nasıl bir tedbir alınması gerekiyorsa bunu yapmak zorundayız. Bu konuda teknik sonuçların çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Şuanda ne yağmur ve kar yağışı olmaması sevindirici olduğunu belirten Aktaş, "Çünkü zeminle alakalı farklı değişimler oluşabilirdi. Aşağıda yapılan bir inşaattan bahsediliyor. Biz tahminle hareket etmektense bir vatandaşın burnunun kanamadan ne yapabileceğimizin hesabı içerisindeyiz. Nihayetinde önümüzdeki hafta okullar açılacak. Evinde hastası olan var. Belli bir düzeni var. Biz bu konuda normalleştirmeye bakıyoruz. Bursa'ya ve bölgemize büyük geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.