Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan Atatürk Stadı'na çifte sürpriz

AS TV ekranlarında 24 Haziran seçimi ve kent yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, Atatürk Stadı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi için çalışmaların başladığını, içinde bir de Millet Kıraathanesi olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 07:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 07:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş'tan Atatürk Stadı'na çifte sürpriz

I HABER Ayşegül SEVER I

MİLLET KIRAATHANESİ MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AS TV ekranlarında yayınlanan Seçim Özel'in konuğu oldu. Başkan Aktaş, 24 Haziran seçimi ve Bursa'nın yerel gündemine dair AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya'nın sorularını yanıtladı. Başkan Aktaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde Atatürk Stadı'nın yıkımıyla ilgili verdiği talimatın yerine getirildiğini, beton tribünlerin kaldırılmasını ve tam anlamıyla Millet Bahçesi oluşturulması için bir de öngörüsü olduğunu söyledi. Çalışmaların başladığını söyleyen Başkan Aktaş, meydana 350 metrekarelik ahşap bir Millet Kıraathanesi kazandırılacağının da müjdesini verdi.

T2 SEFERLERİ YIL SONU TAMAM
T2 tramvay hattında müteahhit ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını açıklayan Başkan Aktaş, ödemeyle ilgili ise hiçbir sıkıntı olmadığını belirtti. Yıl sonu itibariyle hattı çalıştırmayı istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, süreç ilerlerken birtakım sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Etaplar halinde kentsel dönüşümlerin de olacağını belirten Başkan Aktaş, "Konuttan ziyade iş merkezlerinin olduğu ve özellikle fuar alanını büyütmek istiyoruz. Güzergâhı artık iş konseptinde toparlandığı alan olmalı" şeklinde konuştu. Göreve geldiği sürede hayata geçirdiği akıllı kavşaklar için "Tereddütsüz devam edecek" diyen Başkan Aktaş, özellikle stadyum çevresinde çalışmaların yoğunlaşacağını belirtti. Şehrin ulaşılabilir olması gerektiğini vurgulayan Başkan Aktaş, önceliğin ulaşım olduğunun da altını çizdi.

AKTAŞ: BİZİMLE ALAKALI DEĞİL
Kentsel dönüşümler kapsamında son zamanlarda vatandaş ve belediye arasında yaşanan sıkıntıya da açıklık getiren Başkan Aktaş, "Kentsel dönüşümler devam ediyor. 4 katlı binaları 14 kata dönüştürerek binalar yapamayız. Bu şehre kötülüktür. 1/ 100.000 ölçekli planı bu yıl içersinde tamamlayacağız. İmar barışıyla alakalı konular da önemli süreç teşkil ifade ediyor. İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü'yle de bu konuyla ilgili toplantılarımız olacak" dedi. Akademik Odalar ve bazı belediyeler tarafından taşınma sürecinde bazı aksaklıkların çıkartıldığını belirten Aktaş, "Kafa karıştıran B tipi 50 civarında site var. Riskli yapı şerhi alınmış, bina yıkılmış fakat ilçe belediyesinden dolayı gecikmiş ruhsat henüz alınmadığı için bu Büyükşehir'le, benimle alakalı bir konu değil. Kanun diyor ki; uygulama yapacaksın. Dilimde tüy bitercesine anlatmaya çalışıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.