Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan yeni yıl rotası

Yeni yıl hedeflerini açıklayan Başkan Alinur Aktaş, önceliklerinin trafiğin rahatlatılması olduğunu söyledi. Kentte iz bırakmak istediğini belirten Aktaş, 2018'in Bursalılar için keyif alınan bir dönem olacağı mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş'tan yeni yıl rotası

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelerde devam eden ve 2018 yılı programına alınacak projeleri tek tek masaya yatırdı. Bursa'yı 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Aktaş, yapacakları çalışmalarla 2018'in ulaşımdan kentsel dönüşüme ve çevreye kadar her alanda sonuç alınan bir yıl olacağını vurguladı. 2018'de yeşili ve görseli daha zenginleşmiş, trafiği rahatlamış, estetik kaygıların olduğu bir Bursa hayal ettiğini belirten Aktaş, 12 aylık süre içinde önemli gelişmelerin yaşanacağını kaydetti.
Ulaşım sorununun çözümüne ilişkin acil eylem planı hazırladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, 31 Aralık 2018'e kadar 29 noktada küçük dokunuşlarla önemli sonuçlar almayı hedeflediklerini söyledi. Orhaneli Kavşağı'nda orta refüjün kaldırılmasının ardından yapılan akıllı kavşak sistemi ile yüzde 35'lik bir iyileşme sağlandığını belirten Aktaş, bu uygulamanın yaygınlaştırılacağını belirtti. Çalışmalar sırasında trafik akışında bir engelleme yaşanmamasına özen gösterileceğini hatırlatan Alinur Aktaş, "Takvimimizi oluşturduk, hangi çalışma, kaç gün, kaç hafta sürecek hepsini belirledik" dedi.

Bursa'daki büyümenin sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Alinur Aktaş, artan potansiyeli karşılayacak, yeni yerleşim alanları açılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Daha fazla daire üretmek mantığından ziyade insanların yaşam alanları ve şehrin geleceğini düşünerek hareket etmek zorunda olduklarına değinen Aktaş, "Şehri sağlıklı şekilde büyütme zorunluluğumuz var. Kentsel dönüşüm yaparken yoğunluk, otoparklar, yeşil alanlar, eğitim ve dini tesis alanları iyi planlanmalı. 0.50 emsal uygulanabilir. Ancak dönüşümü ada, mahalle hatta bölge olarak ele alalım. Hatta kurtarırsa 0.70 verelim. Ama nihayetinde bir bütün olarak bakalım. Öyle 40-60 daireyi ilgilendiren kentsel dönüşümlerin tıkanmaya neden olacağını düşünüyorum" dedi.
Mali tablonun kötü olmasını sığınacak bir bahane olarak görmediklerini, bütçe gerçeklikleri doğrultusunda ulaşım başta olmak üzere yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik adımları bir bir atacaklarını dile getiren Başkan Alinur Aktaş, "İnsanların mutluluğu çok önemli. Önümüzdeki süreçte iz bırakmak istiyorum. Bu bağlamda 2018 yılının daha çok şikâyet edilen değil yaşamaktan keyif alınan bir yıl olacağına inanıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.