Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan Yunuseli ve Doğanbey'e ilişkin önemli açıklama!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğanbey'in taşınacağı ya da Yunuseli Havaalanı'nın ortadan kaldırılacağı yönündeki tartışmalara açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Aktaş'tan Yunuseli ve Doğanbey'e ilişkin önemli açıklama!

Sabiha Gökçen ve Yenişehir havaalanları sebebiyle Yunuseli'nin atıl pozisyonda kaldığını belirten Başkan Aktaş, havaalanı arazisinin şehrin çıkarları doğrultusunda değerlendirileceğini söyledi.
Kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan 'Doğanbey'in taşınması ve Yunuseli Havaalanı'nın kaldırılması yönündeki' haberleri değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa için büyük düşünmek zorundayız. Burada şehrimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, onu yapacağız" dedi.
Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuya alakalı yaptığı görüşme hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, Doğanbey'in Yunuseli Havaalanı arsasına taşınması yönünde Ankara'dan tek yönlü bir talepte bulunmadığını dile getirdi. Başkan Aktaş, "Bu sadece gündem maddelerinden bir tanesi. Alternatif birçok senaryo, görüşmede değerlendirildi. Mevcut durumu, Bursa için en rantabl şekilde kullanacağız" diye konuştu.

Doğanbey'de karar hükümetin

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğanbey'in taşınacağı ya da Yunuseli Havaalanı'nın ortadan kaldırılacağı yönündeki tartışmalara açıklık getirdi. Şehir merkezinde yer alan Doğanbey'in sadece belediyenin kararıyla taşınmasının ya da burada seyreltme yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Başkan Aktaş, konunun hükümeti ilgilendirdiğini, sorumluluğun devletin kapsama alanında bulunduğunu ifade etti. Doğanbey'de bir hayatın olduğunu ve onlarca ailenin burada yaşamaya devam ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Doğanbey konusu belediyemizin tek başına alacağı bir karar değil. Bizler yerel yöneticiler olarak elimizdeki doneleri iletiriz, büyüklerimiz de çare bulur. Doğanbey'de şu anda bir hayat var zaten. İnsanlar orada yaşıyorlar. Doğanbey konusunda hükümetimizin müdahil olması lazım. Bu, 'akşamdan sabaha' belediyenin alacağı bir karar değil" ifadelerini kullandı.

'Yunuseli' değerlendirilecek

Başkan Aktaş, açıklamasında Yunuseli Havaalanı konusuna da işaret etti. Sabiha Gökçen ve Yenişehir havaalanları sebebiyle Yunuseli'nin atıl pozisyonda kaldığını belirten Başkan Aktaş, havaalanı arazisinin şehrin çıkarları doğrultusunda değerlendirileceğini söyledi. Yunuseli ile sadece Doğanbey'i ilişkilendirmenin doğru olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, "Yunuseli Havaalanı arsası, 9-10 bin konutun yapılabileceği bir yer. Hem de düşük yoğunluklu olarak. Bununla bir değil birkaç Doğanbey ikame edebilirsiniz. Bizim burada düşüncemiz şudur: Konut yapalım, gelir ortaklığı şeklinde. Sonra da bu konutları Bursa yararına değerlendirelim" diye konuştu.
Bursa'ya ait arsaları ve binaları, ya da şehrin diğer değerlerini 'en rantabl şekilde' kullanmaya kararlı olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, "Bizim zaten Yenişehir havaalanımız var. 'Merkezde bir tane daha olsun' diye bir takıntımız yok. Sabiha Gökçen'i de dolu dolu kullanıyoruz. Mevcut seferlere ilaveten, İstanbul için 8 otobüs seferi daha koyduk. 3. Havalimanı ile ilgili de yetkililerden güzergah istedik. Buralar bize 45 dakika, 1 saat uzaklıkta yerler. Dolayısıyla genel düşünmek lazım" açıklamasında bulundu.

KAYNAK : İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.