Hava Durumu

Başkan Ali Ay, kongre öncesi adaylığı ile ilgili net konuştu

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Bursa Hakimiyet'e adaylık süreci, oyuncuların yaptığı protesto ve kulübün geleceği hakkında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Ay, adaylık başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu'na sunacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Ali Ay, kongre öncesi adaylığı ile ilgili net konuştu

HABER I Süha GÜRSOY I

LİSTE OLUŞTURMADA SIKINTI YOK
Bursaspor'da yaklaşan oğlan genel kurul öncesi gözlerin çevrildiği Başkan Ali Ay, Bursa Hakimiyet'e son dönemde gündemi meşgul eden konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kongre çalışmalarının sürdüğünü belirten Ali Ay, bugün kurmaylarıyla son bir toplantı yapacaklarını bildirdi. Ali Ay, "Sağ olsun camiamızdan bizlere büyük bir teveccüh var. Yeni yönetim kurulu için liste oluşturma konusunda bir sıkıntı çekmiyoruz. Arkadaşlarımızla bugün bir toplantı yapacağız. Daha önce de söylemiştim, 'Bursaspor başkanı Bursaspor kongrelerinin doğal adayıdır' diye. Bu geçerliliğini koruyor. Biz de yarınki (bugün) toplantımızdan sonra adaylık başvurumuzu Divan Başkanlık Kurulumuza sunarız" dedi.

TOPLAM KATKI 15 MİLYON € YOK
Yönetim kurulu olarak şu ana kadar 15 milyon Euro gibi bir katkı sağladıklarını ifade eden Ali Ay, "Benim bireysel katkım 13 milyon 800 bin Euro civarında. Diğer arkadaşlarımızın destekleriyle toplam yönetici katkısı 15 milyon Euro'yu buluyor" diye konuştu. Görev yaptıkları süreçte kulübü ayakta tutmak için çok çalıştıklarını belirten Ali Ay, "Biz iyi yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Bursaspor zor bir süreçte ama her şeyin gelecek dönemde daha iyi olacağını tahmin ediyorum" dedi. Başkan adaylığını açıklayan isimlerle ilgili düşüncelerini de paylaşan Ali Ay, "Bu ortamda adaylıklarını açıkladıkları için hepsini tebrik ediyorum. Hepsine de kongremizde başarılar diliyorum" diye konuştu.

10 milyon TL arıyoruz
Oyuncuların geçen hafta yaptığı antrenman boykotuyla ilgili fazla konuşmak istemediğini belirten Ali Ay, "Şimdi bir ödeme yapmamız gerekiyor. Kaynak arayışı içindeyiz. Personelimizin geriden gelen maaşlarıyla birlikte oyuncularımızın bir maaşını ödemek için 10 milyon liraya ihtiyacımız var. Bu sözü verdim. Yerine getirmek için arayışımız devam ediyor" dedi.

Batalla ile görüşeceğim
Sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Pablo Martin Batalla ile birebir görüşme gerçekleştireceğini belirten Ali Ay, "Pablo bizim için çok değerli bir oyuncu. Onunla yarın (bugün) bir görüşme yapmayı planlıyorum" diye konuştu.

Projeler hayata geçecek
Kalıcı gelir kaynakları konusunda çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Kendir Yaylası'yla ilgili bir proje çalışmamız var. Kongreye kadar bunun maketini yetiştirmeye çalışıyoruz.
280 dönüm arazi üzerine kurulu bu proje bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta Dereçevuş'ta bulunan 28 dönümlük arazinin satışını planlıyoruz. Eğer önümüzdeki hafta bu araziyi satarsak buradan 20 milyon gibi bir kaynak bekliyoruz. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda bizlere çok yardımcı oluyor. Bu şekilde birkaç arazi daha bulursak kulübümüze ekonomik anlamda rahat nefes aldırırız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.