Hava Durumu

Başkan Ali Ay: Transfere büyük para vermeyeceğim

2017-2018 sezonunda iyi bir Bursaspor izletmek istediklerini belirten Başkan Ali Ay, transfer politikalarıyla ilgili, "En az iki üç defa izlenerek isimler alacağız. Transferde çok büyük paralar vermek istemiyorum. Bu işlerde çok büyük olaylar dönüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Ali Ay: Transfere büyük para vermeyeceğim

Barış YALIM'ın haberi

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, yapacakları transferlerle ilgili önemli açıklamada bulundu. Gelecek sezon için transfer çalışmalarının yoğun olarak devam ettiğini belirten Başkan Ay, "Transfer için çalışmalarımız var. En az iki üç defa izlendikten sonra oyuncu alacağız. Transferde çok büyük paralar vermek istemiyorum. Bu işlerde çok büyük olaylar dönüyor. Bursaspor'a uygun, düzgün topçular almak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar bonservisi elinde futbolcular ile görüşmeye çalışıyoruz. Belki 1,5-2 milyon Euro bonservisiyle birlikte 1-2 futbolcuya verilebilir" dedi.

NAMUSLU, DÜRÜST OLMALILAR

Sportif direktörlük konusunda da açıklama yapan Başkan Ali Ay, şunları söyledi:

"Sportif direktörlüğü hepinizden fazla istiyoruz. Bugünden yarına olacak işler değil bu işler. Kriterler çok farklı. İstediğimiz, Bursaspor'a yakışabilecek isimler. Bir kere her şeyden önce çok namuslu dürüst bir kişi olması lazım. Bu sektör suiistimallere çok açık. Ömer Erdoğan arkadaşımızdan cevap bekliyorum. O da olacak inşallah."

Başkan Ali Ay, ayrıca Bursaspor'un geleceğinin altyapıda olduğunu söyleyerek Vakıfköy Tesisleri'ni işaret etti.

THY SÖZ VERDİ

"Yeni tüzüğümüze göre bütçemizin %10'unu altyapıya aktarmak gerekiyor" diyen Başkan Ali Ay, şöyle devam etti:

"Benim için önemli olan buradaki sponsorlukların artması. 2018-2019 yılları itibariyle sponsorluk için THY ile görüştük. Öyle tahmin ediyorum ki 3-3.5 milyon TL'lik altyapı sponsorluğu için bize söz verdiler. İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimizde altyapı çok farklı yerlerde olacak. Yeşil Bursa A.Ş'nin, Bursaspor'a yaklaşık 2.5 milyon TL maliyeti vardı. Cem Öztürk arkadaşımız başkanlığa gelmesiyle birlikte sponsorlar buldu ve bu ödediğimiz paralar çok azaldı. Aynı durumun basketbol ve voleybol için de yapılmasını istiyoruz. Bursaspor'un artık amatör branşlara para aktarmamasını amaçlıyoruz. Bursaspor'un yetiştirdiği ve satarken elde ettiği transfer gelirinin bir kısmı buraya aktarılabilir."

ŞİMDİ SIRASI DEĞİL

Başkan Ali Ay, teknik direktör Mutlu Topçu'nun geleceği hakkında da açıklamada bulundu. Ali Ay, "Mutlu Topçu oyuncu izliyor ancak sözlşmesi 6 ay artı bir yılı kapsıyor. Mutlu Topçu'yla devam edilecek mi? sorusuna, "O konuyu şimdi konuşmayı istemiyorum. Şimdi sırası değil. daha önümüzde 7 maç var. Ayrıca ben Mutlu Topçu'nun çalışkanlığından çok memnunum" sözleriyle yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.