Hava Durumu

Başkan Altepe: Yeni sistem istikrar getirecek

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları için İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni sistemin istikrar getireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Altepe: Yeni sistem istikrar getirecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, meclis ve parti üyeleriyle birlikte Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Ülkenin kritik bir süreçte olduğunu belirten Aktaş, "25 gün sonra önemli bir referandum var. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşanılanları hatırlayın. Ülkede hükümet kurulamadı. Koalisyon pazarlıkları yapıldı. Bunlara son vermek için 16 Nisan'da evet diyeceğiz. Güzel yarınlar için bu referandumu güçlü şekilde geçmek gerekiyor. İnegöl ne yerel, ne genel, ne de referandumda bizleri mahcup etmedi. Biz biliyoruz ki, daha da güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Posofluların yurtdışında çok sayıda tanıdıkları var. Onlarla bir görüşün. Bir şekilde konuşun. Hollanda ve Almanya 20 yıl önce neredeydi, şimdi nerede? Hollanda'da bakanımıza hem de bir bayana yapılanları unutmayın" diye konuştu.

3 yılda İnegöl'e 170 milyonluk yatırım

Daha güçlü bir İnegöl için çalıştıklarını belirten Başkan Recep Altepe ise, "Hem İnegöl, hem de Büyükşehir Belediyesi olarak İnegöl'ün kalkınması ve gelişmesi için çalışıyoruz. Artık merkezde de köyde de yatırımlar yapmamız gerekiyor. Yollardan, altyapısına kadar tarihi eserlerinden, spor tesislerine kadar hep birlikte çalışıyoruz. Daha güçlü bir İnegöl için gayret ediyoruz. Bu konuda Büyükşehir'in imkanları da İnegöl'e akmış oluyor. Daha yolun başındayız ama 3 yılda İnegöl'e 170 milyonluk yatırım yapmışız. Yüzlerce yatırım da sırada bekliyor" dedi.

Türkiye'nin önemli bir eşikten geçtiğini ifade eden Altepe, "İnşallah bu eşiği de en güzel şekilde atlatmamız gerekiyor. Türkiye gelişiyor, kalkınıyor, büyüyor. Dostlarımız memnun. Türkiye için, yöneticilerimiz için dua ediyorlar. 40 yıldır içimizde ihanet şebekesi beslemişiz. Her yeri ele geçirmişler. Çok büyük bir tehlike. Fakat Allah bizi korumuş. Onların 40 yıllık ihanet hesaplarını bu millet 4 saatte bitirdi" diye konuştu.

"Koalisyonlar tarihe karışıyor"

Bu milletin yüzyıllarca sadece insanlığı değil, dünyaya medeniyeti de öğrettiğini belirten Altepe, "Kimsenin dinini yok etmeye çalışmamış. Dünya ekonomide 17. sırada ama yardımda dünyada 2. sırada. Biz dünyanın dört bir yanındayız. Nerede sıkıntı varsa bizler oradayız. Türki coğrafyada, İslam coğrafyasında, Afrika'da, Uzak Doğu'da nerede mazlum varsa biz oradayız. Bunları bir beklenti ile yapmıyoruz. Makedonya'yı 500 yıl yönettik bir tane kilise yıkmadık. Onlar orada 60 yılda sadece Üsküp'te 108 cami yıktılar. Makedon tarihçi, ben ecdadımdan utanıyorum diyordu bir toplantıda. Son 150-200 yılda geride kalmışız. Bu milletin geride kalması için çok uğraşmışlar. Şimdi de uğraşmaya devam ediyorlar. Bu milletin önünü kesmeye devam etmişler. Biz artık adımları hızlı şekilde atmalıyız. Referandum da bunun bir parçası. Güçlü bir sistem olsun. Türkiye, artık kararını kendi versin. Güçlü hükümetler güçlü liderler çıksın. Cumhurbaşkanımız kendisinin ardından da güçlü bir sistem olsun istiyor. O zaten güçlü bir lider. Sonrasını da düşünmek zorundayız. Koalisyon pazarlıkları olmasın istiyoruz. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacak insanların yönetmesini istiyor halkımız. Seçimin ardından kimin yöneteceği belli olsun istiyor. Bu sistem istikrarı ortaya koyacak. Koalisyonlar tarihe karışıyor. Türkiye'nin engelleri aşması için taşların yerine oturması için referandumda desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.