Hava Durumu

Başkan Ay: Aybaba'yı kaçırmak istemedim

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Samet Aybaba'ya Alanyaspor'un son olarak 4,5 milyon TL verdiğini, kendilerinin de 5 milyon TL'ye anlaştıklarını açıkladı. Ali Ay, "Bugün Samet hoca gibi kaç tane hoca var? Bunu değerlendirdiğimizde çok büyük bir para olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Ay: Aybaba'yı kaçırmak istemedim

I HABER Özgün DOĞAN I

DEDİKODU ÜRETİLİYOR
Bursaspor Başkanı Ali Ay gündemdeki konuları değerlendirme amacıyla dün kameralar karşısına geçti. İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Ay ilk olarak futbol direktörü Mustafa Er'in 14 gün süren görevinden ayrılmasıyla ilgili konuştu. Ali Ay, "Mustafa hoca bizim projemiz ve değerimizdir. Kulüp olarak alacağı görev konusunda yönlendirmedik. İngiltere'ye eğitim alması için gitmesini çok istedim. Transfer çalışmaları ile ilgili sosyal medyada birçok dedikodu üretiliyor. Bu çarkın içinde bulunmasını istemedi. Sosyal medyada işin çivisi çıkmış durumda. Bizler de onurlu insanlarız ama daha sabırlıyız. O sabredemedi maalesef" diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK PARA DEĞİL
Teknik direktör Samet Aybaba'nın sahanın patronu olduğuna vurgu yapan Başkan Ali Ay, deneyimli teknik adamın göreve getiriliş şekline de açıklık getirdi. Ali Ay, "Samet hocayı gençlere verdiği önem, 2010 öncesi dönem, Sivas'ta düşük bütçelerle yaptığı başarıları göz önünde bulundurarak kaçırmak istemedik" dedi. Aybaba'nın aldığı ücreti de değerlendiren Ali Ay, "Samet hocaya Alanya 3,5 milyon TL vermiş. Sonra 4,5 milyon TL'lik teklif gelmişti. Biz 850 bin Euro'ya karşılığında anlaştık. Euro'yu 5.80 olarak hesapladık ve 5 milyon TL verdik. Samet hoca gibi kaç tane hoca var? Bunu değerlendirdiğimizde çok büyük bir para olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Teklif gelirse satarız
Başkan Ali Ay takımın üç kalecisi Harun Tekin, Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer'le ilgili gelen bir soruya, "Menajeriyle görüşüldü. Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer gibi iki iyi kalecimiz var. Milli kalecimiz Harun var. Türkiye'nin en iyilerinden 3 kaleci bizde. Hepsi değerlendirilecek. İyi teklif gelirse gönderebiliriz. Teklifin ne olacağı görüşülecek" yanıtını verdi.

Hatırlamıyorum
Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yaptığınız ziyarette 'Bayram sonrası müjde var' demiştiniz? Bu müjde nedir?" sorusu üzerine "Ben bunu hatırlamıyorum. O kadar çok yoğunduk ki. Öyle bir şey söyledik mi söylemedik mi bilmiyorum" yanıtını verdi.

Basketbol zarar ediyor
Basketbol şubesinin geleceği hakkında da konuşan Başkan Ali Ay, "Geçen sene basketbolun bize maliyeti eksi 5,5, - 6 milyon TL. Biz bu şekilde gittiğimiz takdirde her sene 40-50 milyon zarar ederiz. Bütçemiz 3 milyonsa bunun üzerine çıkmayacağız. Bize bayağı bir maliyeti var. Geçen sene Durmazlar'dan aldığımız 1 milyon TL'ydi. Buna kararı verirken çok iyi düşünmemiz lazım. Bursaspor'un geleceğini düşünmemiz lazım ki rahat ettirelim. Basketi ben de istiyorum. Gerçekleri de düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.