Hava Durumu

Başkan Bozbey'den kentsel dönüşüm açıklaması

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimini kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, kentsel yenileme konusunda akademik odaların daha faal olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Bozbey'den kentsel dönüşüm açıklaması

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, genel kurulun ardından yeniden göreve gelen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyelerini Halk Evi'ndeki makamında ağırladı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve Bursa'da yeni planlama bölgelerinin oluşturulmasının konuşulduğu ziyarette, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemenin bölgesel olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bozbey, "Kentsel yenileme çalışmaları parsel bazında değil, ada bazında ya da mahalle, bölge bazında yapılmalı. Bölgesel bazda planlar yapılarak kamusal alanların ayrılarak yapılması lazım. Bu işin en doğrusu bu. Bu konuda akademik odaların daha aktif olması gerekiyor" dedi.

Bursa'nın sürekli gelişen bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, uydu kentlerin oluşturulması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Bozbey, "Kayapa Mera Bölgesi'ni Nilüfer Belediye Meclisi'nden geçirdik ve Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından 2019'da inşaatların o bölgede başlayacağını düşünüyorum. Ama o planı biz geçmişte yapılan Kayapa planıyla bütünleştirmiştik. Bizim daha önce yaptığımız yaklaşık 230 bin civarında nüfusu barındırabilecek bir planlamaydı. Kayapa bölgesi geçmişte çok kötü planlanmış ve biz de o planı değiştirerek yeni bir plan oluşturduk ama o planı uygulayamadık" diye konuştu.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak da, "Kentsel dönüşüm 0.50'den dolayı aksamamalı. Kentsel dönüşüm çalışmalarında şu an aşılmaya çalışılan bir durgunluk var. Yeni deprem yönetmeliği yayınlandı, sektöre yeni bir çeki düzen gelmesi söz konusu. Bu sıkıntıların bir an önce aşılması ve sektörün önünün açılması gerekiyor. Bu hepimizin ortak görevidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.