Hava Durumu

Başkan Bozbey'den Sönmez Medya Buluşmaları'nda 'hazırım' mesajı!

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'yı doğru planlama ile yöneteceklerini belirterek göreve hazır olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Bozbey'den Sönmez Medya Buluşmaları'nda 'hazırım' mesajı!

HABER I Ayşegül SEVER

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. AS TV ve Bursa Hakimiyet editör ve yazarlarının sorularını yanıtlayan Başkan Bozbey, 31 Mart yerel seçimlerine 22 gün kala seçim sürecini değerlendirdi. Bursa'nın sorunlarını bilerek hareket ettiklerini ifade eden Başkan Bozbey, Bursa'nın iyi yönetilmediğini söyledi. İyi planlama ile Bursa'nın yeni dönemde yüzünün güleceğini ifade eden Bozbey, "Bursa'nın sorunlarını biliyoruz. İlk sorunu ulaşım ve trafik. İnsanların bir noktadan bir noktaya ulaşmaması önemli bir sorun. Hem ulaşamıyor hem de pahalıya ulaşıyor. Trafik yoğunluğu çok fazla var. Bunun sebebi ise planlama hatalarının getirdiği sonuçlar Bursa iyi yönetilemedi. O yüzden bu sorunların yaşanıyor. Şimdi doğru ve planlı yönetim zamanı geldi. Bursa'yı yöneticiler iyi planlayamadılar. Yaptıkları doğru işler var. İyi olanların yanındayız. Bursa artık iyi planlar ile sorunlarını çözecek. Bunlar için birikimlerimiz var" dedi.

BU KENTE AMELİYAT LAZIM

Bursa'nın anayasasını yaparak ötekileştirmeden yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade eden Bozbey, 20 yıllık görev süresini boşa harcamadıklarını belirtti. Bozbey, " Bursa'ya ameliyat yapmak lazım. Bursa'nın anayasasını yaparak herkesin sahip çıkması lazım. Bursa hatalı projeleri ile anılıyor, tartışılıyor. Uzlaşma kültürü ile bu anayasayı yapmamız lazım. Hedefimiz; Bursa'nın gülümsemesi. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Sokak, çarşı, pazar hazır. Demek ki; 20 yılı boşa geçirmemişiz" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Bursa'yı karış karış gezdiğini ifade eden Başkan Bozbey, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. Bozbey, " Bursa için düşündüklerimizi prog-ramlarımızda anlatıyoruz. Bursa Mustafa Bozbey'i tanır. Bursa'nın her ilçesine gittik. Bir tek Harmancık'a gitmedik. Oraya da yakın zamanda gideceğiz. Halk kararını vermiş. 31 Mart'tan itibaren Bursa gülümseyecek" dedi.

'SÖZDE DEĞİL ÖZDE YÖNETECEĞİZ'

Geçtiğimiz günlerde imzaladıkları Şeffaflık Bildirgesi'nin ne ifade ettiğini açıklayan Başkan Bozbey, Bursa'yı sözde yönetmeyeceklerini şeffaf belediyeciliği esas alacaklarını ifade etti. Bozbey, " Şeffaflık Bildirgesi'ndeki maddeleri zaten biz Nilüfer'de uyguluyorduk. Yıllardır Nilüfer'de uyguladığımız anlayışı Büyükşehir'de de uygulayacağımıza dair imza attık. Toplum şeffaflık bekliyor. Parasının nereye gittiğini bilmek istiyor. Bunu yaparsak Bursa değişime başlayacak. Çünkü biz insanı odak noktasında görüyoruz. Bursa şimdi kimseye danışılmadan yapılan projelerin sonucunu yaşıyor. Biz Bursa'yı sözde değil özde yöneteceğiz" şeklinde ifade etti. Bir belediye başkanının geçmişinin olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Bozbey, geçmiş dönem icraatlarını hatırlatarak,"Vatandaş, başkan adayının geçmişinden neler yaptığı, bundan sonra projeleri ile Bursa'yı aynı anlayışla yönetecek mi, benim sorunlarımı çözecek mi başlıklarına bakacak. 20 yıldır Nilüfer'de yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

'BOZBEY BURSA'NIN ADAYIDIR'

Başkan Bozbey yerel seçimler öncesi partiler arasında gerçekleşen ittifak sürecini de değerlendirdi. Partisi CHP ile İYİ Parti'nin yerelde yaptığı Millet İttifakı'nın olumlu yansımaları olduğunu her iki seçmenin de Mustafa Bozbey ismini benimsediğini söyleyen Başkan Bozbey, "Biz Millet İttifakı'nın adayıyız. İki partinin genel başkanı 'Bursa için yola çık' dedi. İki partinin uyuşması, beraber hareket etmesi güzel. Bunların ötesinde Mustafa Bozbey Bursa'nın adayıdır. Bursalıların da sahip çıktığını görüyoruz. Onur duyuyoruz. Vatandaşlarla bir araya geldiğimde çok güzel geri dönüşler alıyorum. Hatta çoğu zaman beni duygulandıran anlar yaşıyorum" dedi.

'DİLİMİZ KİMLİĞİMİZ'

Türkçe tabelaların kullanılması konusunda Suriyeli mültecilerin uymak zorunda olduğu kurallar olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, 31 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk işlerinden biri olacağını söyledi. Bozbey, " Son rakamlara göre 163 bin Suriyeli var. Onlar şu an bizim misafirimiz. Ancak misafirlerin uymak zorunda olduğu kurallar var.
Bizim gönlümüzden geçen Suriye'de savaş bittikten sonra evle-rine dönmeleri fakat yüzde 72'si evle-rine dönmek istemiyor. Türkçe tabelaların kullanılması konusunda 2003 yıllarında ilk meclis kararını alan kentin başkanıyım. 31 Mart'ta da göreve geldiğimde ilk kararımız bu olacak. Dilimiz kimliğimizdir. Bu hassasiyeti korumamız lazım" dedi.

'SOKAĞIN NABZI MÜTHİŞ'

Yaklaşık 1 ay önce yapılan anket çalışmasının güzel sonuçlar verdiğini söyleyen Başkan Bozbey, önemli olan anketin sokağın nabzı olduğunu belirterek sokağın teveccühünün müthiş olduğunu vurguladı. 31 Mart akşamı tüm Türkiye'nin gözü Bursa'da olacak diyen Bozbey, 1 Nisan'da Bursa'nın gülümseyeceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda tüm ilçelere eşit olacağını belirten Başkan Bozbey, eşit hizmet anlayışı ile ötekileştirme yapmadan çalışacaklarını belirtti.

OYUNU BEKLiYORUM

AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile iletişiminde sıkıntı yaşamadığını söyleyen Başkan Bozbey, Başkan Aktaş'a da bir gönderme yaparak " Tüm Bursalıların oyunu istediğim gibi Alinur Aktaş'tan da oyunu istiyorum" dedi.

Bursa'nın kültürel değerlerinde hikâye eksikliği olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey," Kültürel değerlerin hikâyesini doğru yazmalıyız. Bu hikâyelere sahip çıkarsak Bursalı kazanır. Bunları yapacak bilgi birikimine ihtiyaç var. O da bizde mevcut" dedi. Tarihi mekanlarda bilime uygun restorasyon yapılması gerektiğini söyledi. Bursa'nın jeotermal kaynaklarını sağlık turizmine kazandıracaklarını söyleyen Başkan Bozbey, gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

NİLÜFER MECLİSİ'NE DUYGUSAL VEDA

Nilüfer Belediye Meclisi, 2014-2019 seçim döneminin son toplantısını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında gerçekleştirdi. 20 yıldır başkanlığını yaptığı Nilüfer Belediye Meclisi'ne, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması nedeniyle son kez başkan olarak hitap eden Bozbey, duygusal anlar yaşattı. Meclis gündemine geçilmeden önce konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çalışmalarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.