Hava Durumu

Başkan Dündar, Esma'ya ışık oldu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, doğuştan görme engelli 8 yaşındaki Esma Uyar'a ışık oldu. Doğuştan görme özürlü kızları Esma'nın yeniden göremeye başlamasının sevincini yaşayan Abdullah ve Dilek Uyar çifti, kızlarının başucundan bir an olsun ayrılmayıp, kendilerini ilk kez göreceği anı iple çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Dündar, Esma'ya ışık oldu

Evinde ziyaret ettiği Küçük Esma'nın ameliyat masraflarını belediye olarak üstlenen Başkan Dündar, başarılı geç en ameliyatın ardından yeniden görme yetisini kazanan küçük kızı hastanede ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı hastanede küçük kızın ailesi Mustafa Dündar'a sarılıp teşekkür etti.

Tek çocukları olan Esma'nın 5,5 aylık ve 570 gram olarak dünyaya geldiğini anlatan baba Abdullah Uyar (32), kızlarının doğuştan görme engelli olduğunu, tedavisi için bugüne kadar büyük bir çaba gösterdiklerini, ancak maddi imkansızlıkların kendilerini çaresiz bıraktığını söyledi. Uyar, "Doğumundan 3 hafta sonra hastanede görme bozukluğu olduğunu öğrendik. Doktorlar gözlerinin tamamen görmediğini, söyleyince, kızımızla birlikte bizim de dünyamız karardı. Bugüne kadar lazer ve açık ameliyatlar dahil 9 operasyon geçirdi. Ancak tedavisi olumlu sonuçlanmadı. Doktorlar, protez göz nakli gerektiğini, böylece görme imkanına kavuşacağını söyledi ancak, maddi durumumuz yetersiz olduğu için masrafları karşılamam mümkün olmadı" dedi.

Çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadığını, birçok kuruma müracaat edip yardım talep ettiğini, son olarak Osmangazi Belediyesi Belediyem Benimle ekibine ulaşarak kendilerinden yardım istediklerini belirten Abdullah Uyar, "Bir tanıdığımız aracılığı ile ulaştığımız arkadaşlar evimize gelip durumumuzu sorup bilgi aldılar. Daha sonra kızımızın ameliyat ve tedavi masraflarının Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın talimatıyla belediye tarafından karşılanacağını söylediler. Çok sevindik. Ardından da başkanımız evimize kadar gelip bizi ziyaret etti, kızımızla ilgilendi. Kendisinin ne kadar yardımsever olduğunu duyup okuyorduk ancak, bugün bunu yaşıyoruz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Biricik evladımız ameliyat olacağını duyduğunda nasıl sevindi bilemezsiniz. Bize bu sevinci, bu mutluluğu yaşattınız, Allah razı olsun. Kızım dünden bu yana çok mutlu çok şükür" diye konuştu.

"Kimsesizlerin kimsesi mantığıyla hareket ediyoruz"

"Belediyem Benimle ekibinin bilgi vermesini ardından Esma'yı görmek için evine gittiğini ve ziyareti sırasında pozitif ve yaşama sevinciyle dolu olmasının kendisini çok etkilediğini anlatan Başkan Dündar, "Biz sosyal devlet anlayışı içerisinde kimsesizlerin kimsesi mantığıyla devlet olarak, belediye olarak yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bu ziyaretlerimizde Esma kızımızın gözle ilgili bir sıkıntısı olduğunu öğrendik. Tedavisiyle ilgili uzun araştırmaların ardından ameliyat sonrasında iyileşme sağlanacağı raporları sunuldu. Bu çerçevede hastanede operasyon gerçekleştirildi. İnşallah Esma kızımız daha güzel görecek ve hayatını bundan sonra daha mutlu bir şekilde sürdürecek" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Nuri Daşdan ise doğuştan özürlü olan küçük kıza sahip çıktığı için Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'a teşekkür etti. Daşdan, ameliyatın başarılı geçtiğini belirtti. Ameliyat sonrası özel odaya alınan küçük kızın bir an bile yanından ayrılmayan anne ve babası, Mustafa Dündar'ın boynuna sarılıp gözyaşları içerisinde teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.