Hava Durumu

Başkan Dündar, Osmangazi'nin yeni dönem vizyon projelerini Sönmez Medya Buluşmaları'nda açıkladı

Sönmez Medya Buluşmaları'nda, yeni dönemde hayata geçirilecek vizyon projelerden bahseden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tamamlandığında çalışmaların Bursa'da büyük yankı uyandıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Dündar, Osmangazi'nin yeni dönem vizyon projelerini Sönmez Medya Buluşmaları'nda açıkladı

HABER I Ayşegül SEVER

AS TV'de yayımlanan ve Bursa Hâkimiyet ile AS TV editör ve yazarlarının soruları ile ekrana gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu. Yerel gündem ve yeni dönem projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Dündar, 31 Mart yerel seçimlerine dair merak edilenleri de paylaştı. Seçim öncesi Gökdere Meydanı'nda Bursalılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Dündar, seçim sürecinde beklenen yoğunluğun son haftalarda yaşandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genellikle Bursa'ya seçime 10 gün kala geldiğini belirtti. Erken ziyaretin Bursa'daki seçim atmosferini ısıttığını belirten Başkan Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'yı yakından takip ettiğini ve ilgilendiğini ifade etti.

PANORAMA'YA TAM NOT

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzeye tam not verdiğini ifade eden Başkan Dündar, bir günde 8 bin ziyaretçi ağırladıklarını ifade etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir hayranlıkla yapıyı incelediğini belirten Başkan Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle çınar ağacının bulunduğu Orhan Gazi Han'ın çadırının olduğu bölümün önünde hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyledi. Şehrin suları ve birçok noktadan akan derelerin de Erdoğan'ın ilgisini çektiğini aktaran Başkan Dündar, "Osmanlı'nın hoşgörüsünün anlatıldığı çok canlı bir müze olmuş" diyerek kendisine teşekkür ettiğini, müzenin bir süre daha ücretsiz olarak hizmet vermesini istediğini söyledi.

ŞEHRİ YENİLEMEMİZ GEREKİYOR

Kentsel dönüşümde amacın depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi olduğunu ifade eden Başkan Dündar, kentsel dönüşüm master planında Osmangazi'de yol haritası belirlediklerini söyledi. Dündar, " Hamitler- Güneştepe bölgemizi kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettik. Hamitler'de 37 bin daireye oturma izni verdik. Planlı bir şehir inşa ettik. Soğanlı'da 4 etap bitirdik ve 5. etap devam ediyor. Riskli bölgede vatandaşla takas yöntemi ile anlaştık. Deprem kuşağındayız. Depreme dayanıklı evler inşa etmemiz gerekiyor. Şehri yenilememiz gerekiyor. Soğanlı da bunun bir örneğidir" dedi.

ETKİSİ ÇOK OLACAK

İlk etabı biten Osmangazi Meydanı Projesi'nde yürütülen çalışmaları anlatan Başkan Dündar, projenin 145 milyon kamulaştırma bedelinin olduğunu söyledi. Bölge esnafının herhangi sıkıntı yaratmadan herkesin hakkını aldığını söyleyen Dündar, meydanda bin 500 araç kapasiteli otoparkın ve nikâh salonunun bulunacağını söyledi. Dündar, "Projenin önümüzdeki günlerde lansmanını yapacağız. Lansman sonrası ihale aşamasına geçeceğiz. Panorama'nın 5 katı etkiyi yaratacak. Çünkü bu proje bir ihtiyaçtır. Proje tamamlandığında caddenin alt kısmı ile çarşı bölgesini kavuşturacağız. Vatandaşların büyük bir ihtiyacı böylelikle karşılanmış olacak. İlk hedefimiz Osmangazi Meydanı ve Hisar projesinin lansmanını yapmak" dedi.

BİRLİK GÜÇ KATACAK

Yaklaşan yerel seçimler öncesi değerlendirmelerde de bulunan Başkan Dündar, Cumhur İttifakı'ndan dolayı hiçbir sıkıntının olmadığını belirterek, Osmangazi'ye hak ettikleri hizmetleri yapacaklarını söyledi. Belediye Meclis Üyesi listesinde 4 MHP'li ismin verildiğini söyleyen Başkan Dündar, iki kesimin liste ve başkanı sahiplenmesine vesile olacağını söyledi. Cumhur İttifakı'nın olumlu ilişkisinin sandıklara yansıyacağını söyleyen Dündar, "Cumhur İttifakı dışında her kesimden oy alacağıma inanıyorum. Bu konuda iddialıyım" dedi.

TARİHİ HİSAR'A ALTIN DOKUNUŞ

Eski Bursa olarak adlandırılan ve Osmanlı'nın kalıntılarının bölgenin her noktasında gözlemlendiği tarihi Hisar bölgesindeki çalışmalara da değinen Başkan Dündar, Arkeopark kazı çalışmalarını bu yaz bitirileceğini belirterek, "Çalışmada amacımız hangi medeniyetlerin yaşadığını açık hava müzesi şeklinde belirlemek ve gün yüzüne çıkarmak" ifadelerini kullandı. Hisar bölgesindeki yoğunluğu Muradiye Devlet Hastanesi'nin oluşturduğunu belirten Başkan Dündar, "Hisar'daki yoğunluğu hastane oluşturuyor. O yoğunluğun ortadan kalkması lazım. Bölge insanının isteklerini desteklemek lazım ki orası kalkınsın" diyerek bölge için önemli projeler ürettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.