Hava Durumu

Başkan Dündar vatandaşlara aşure dağıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşlara aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Dündar vatandaşlara aşure dağıttı
Başkan Dündar, Osmangazi metro istasyonu önünde kurulan kazanın başına geçerek, halka aşure ikram etti. Dündar, hicri yılın başlangıcı olan muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu ifade etti. Dündar, “Muharrem ayı, bildiğiniz gibi hicri yılın başlangıcı ve aşure ayı. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de Türk-İslam tarihinde önemli bir yer teşkil eden aşure geleneğini yaşatıp, vatandaşlara aşure dağıtıyoruz.

Vatandaşlarımız arasında güzelliklerin paylaşılması noktasında güzel bir örnek. Aşure, birlik ve beraberliği temsil ediyor. Bizler de, ülkemizdeki güzelliklerin, birlik ve beraberliğin aşure gibi daim olsun diyoruz. Ülkemizi, milletimizi, birbirimizi sevelim, birlik ve kardeşlik içerisinde yaşayalım istiyoruz. Barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileği ile, tüm vatandaşlarımızın hicri yılbaşını, Muharrem ayını kutluyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. Vatandaşlar, metro istasyonu çıkışında değişik noktalarda yapılan aşure ikramına büyük ilgi gösterdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.