Hava Durumu

Başkan Edebali'den referandum çalışması

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, yeni sistem ile Türkiye'nin stabilize yoldan çıkarak otobana gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Edebali'den referandum çalışması

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek 'anayasa değişikliği referandumu' ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor. Mollaarap Mahallesi'ndeki kıraathane ziyaretlerinin ardından Sivas Yıldızeli Derneği üyeleriyle bir araya gelen Başkan Edebali, 16 Nisan'ın Türkiye'nin istikbali ve istiklali için tarihi bir dönemeç olduğunu vurguladı. Referandumda bir siyasi partinin veya bir kişinin değil, ülkenin geleceğinin oylanacağına işaret eden Başkan Edebali, "Mevcut yapının artık Türkiye'yi taşıyamadığı aşikar. 95 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 65 hükümet kuruldu. Son 15 yıllık AK Parti iktidarını çıkardığımız zaman hükümetlerin ortalama ömrü 1 yılı geçmiyor. İşte bunun oluşturduğu istikrarsızlık ve çift başlılık yüzünden geçtiğimiz yüzyılı ıskaladık. Bu yüzyılı da ıskalamamak ve ülkemizi stabilize yoldan otobana çıkarmak için 16 Nisan büyük bir fırsattır. Güçlü, kalıcı istikrar sağlayacak, ülkemizi dünya ile rekabet edebilir hale getirecek, 2023 ve 2071 tasavvurlarını gerçekleştirebilecek bir sistem kurarak ülkemizi prangalarından kurtarmak zorundayız" diye konuştu.

Vatandaşların referandum sürecinde 'kimlerin güven verdiğini kimlerin milleti korkutmaya çalıştığını' iyi değerlendirmeleri gerektiğine işaret eden Başkan Edebali, "Milletimiz sandığa giderek tercihini ortaya koyacak. Ancak bu süreçte birilileri politik bir karartma uygulayarak, 'diktatörlük' gibi korkulu söylemlerle insanlarımızın zihnini bulanıklaştırmaya çalışıyorlar. Evet, Türkiye'de bir diktatörlük varsa bunun adı bürokratik oligarşi ve bunların kurmaya çalıştığı vesayet sistemdir. Ülkemizin kalkınması için öncelikle bunlardan kurtulmamız gereklidir. AK Parti olarak 15 yıllık iktidarımız boyunca enerjimizin üçte ikisini bu vesayet sistemi ile mücadele ederek geçirdik. Geriye kalan üçte biri ile de Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma hamlelerine imza attık. 16 Nisan'da bir tarafta vatandaşlarımızın zihnini bulanıklaştırarak, oluşturdukları korku imparatorluğu ile vesayet sisteminin devamı isteyenler, diğer tarafta ise milletten aldığı güç ile Türkiye'yi 2023 gibi 2071 gibi vizyonlar ile dünya devleti haline getirmek isteyenler var. Cumhuriyet tarihimiz boyunca milletin seçtikleri millete hizmet ederken, milletin seçmedikleri tanımadıkları ise darbe yaptı.

Milletimizin sandıkta bu ayrımı en iyi şekilde yapacağından hiç şüphemiz yok. Bugüne kadar olduğu gibi 16 Nisan'da da millet gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Hollanda'da yaşananlar ve Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına dair de değerlendirmelerde bulunan Başkan Edebali, "Avrupa'nın öfkesinin asıl sebebi, kan, gözyaşı ve adaletsizlik üzerine kurdukları sistemin çatırdamasıdır. Avrupa, güçlü Türkiye'yi bu sömürü düzeninin en büyük tehdidi olarak görüyor. Onlar, aile birliği, toplumsal dayanışma gibi bir toplumu güçlü kılan tüm hasletlerini kaybettiler, sadece ekonomik güçleriyle geleceği şekillendirmeye çalışıyorlar. Biz ise bu özelliklerimizi koruduğumuz gibi, ekonomimizi de her geçen gün güçlendiriyoruz. İşte bu durum onları endişelendiriyor. Onlar, kurdukları oyunun piyonu olan, yazdıkları senaryonun dışına çıkmayan figüran bir Türkiye istiyor. Ancak Türkiye son 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Avrupa'nın kendine biçtiği rolü kabullenmeyip, kendi oyununu kuran bir ülke haline geldi. 16 Nisan'da oylayacağımız sistem değişikliği bu durumu perçinleyecek. İşte bu durum Avrupa'nın uykularını kaçırıyor, öfkelendiriyor, saldırganlaştırıyor. Unuttukları bir şey var, onlardan talimat alan Türkiye artık tarih oldu. Şimdi Türkiye gücünü milletten alıyor, onlara değil milletine hesap veren bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.