Hava Durumu

Başkan Edebali vatandaşa kentsel dönüşümü anlatıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bir araya geldiği Mevlana ve Ulus Mahallesi sakinlerine bölgede hayata geçirilecek kentsel dönüşümü anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Edebali vatandaşa kentsel dönüşümü anlatıyor

İdeal şehir Yıldırım hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33'ünü kentsel dönüşüme dahil eden Yıldırım Belediyesi, dönüşümün en kapsamlı projelerini kapsayan Mevlana-Ulus mahallerinde uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Çalışmalar kapsamında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Mevlana-Ulus Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'nde bölgede yaşayan hak sahipleriyle bir araya geldi. Başkan Edebali, dönüşüm ofisinde ağırladığı mahalle sakinlerine hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verirken, vatandaşların projeler hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Mevlana ve Ulus mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu bölgemizde uygulama projeleri hazırlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdik. Toplam 550 bin metrekare plan ve uygulama yapılacak alanda 4 bin 100 konut inşa edilecek. Bu proje tamamlandığında şu anda mevcut nüfus olan 5 bin 216 kişi modern ve güvenli konutlarda yaşayacak" dedi.

Hak sahiplerinin mevcut binalarının değerinin yeni projelerde korunacağının altını çizen Başkan Edebali, "Önceliğimiz vatandaşlarımızın rızası olacak. Bizim için vatandaş rızası dönüşüm başarılı olmasında başlıca unsurdur. Bu proje tamamlandığında insanlarımızın yaşam kalitesi yükselecek, güvenli ve modern konutlar sayesinde bölgenin değeri yükselecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.