Hava Durumu

Başkan Türkyılmaz 3 yıllık icraatlarını anlattı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği üç yıllık sürede gerçekleştirdiği çalışmaları düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Türkyılmaz 3 yıllık icraatlarını anlattı

Mudanya Kahve Beyaz Restaurant'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği üç yıllık sürede gerçekleştirdiği çalışmaları ve projeleri anlattı. Gerçekleşen toplantıya CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir'in yanı sıra CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Mudanya'nın ilk sivil bandosu olan Tarihi Mudanya Bandosu'nun çaldığı marşlar ile basın mensuplarını karşılayan Türkyılmaz, bandoyu yaşatmak için çok büyük özen gösterdiklerini söyledi.

Tüm belediye çalışanları ile birlikte Mudanya için çok önemli işler başardıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Türkyılmaz, "Hiç kimse bizi hizmet etmekten alıkoyamadı, bundan sonra da koyamayacak. Çünkü doğrunun tek olduğunu biliyoruz. Bir kenti yönetmek içinde doğrunun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Temiz, dürüst ve ahlaklı bir belediyeciliğin sadece başkanlık makamda değil, belediyenin tüm birim ve yöneticilerinde var olduğu bir belediyeyi ortaya çıkardık. Bunun için hem kendi içimizde hem de dışarıda çok mücadeleler verdik" dedi.

"15 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK"

Göreve geldiklerinde 30 Milyon TL daha sonrasında TKVK payı ile birlikte toplam 37 Milyon TL'lere yaklaşan borç ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Türkyılmaz, "Bu borcumuzu bugün 18 Milyon TL'ye düşürdük. 15 Milyon TL'ye yakın borç ödedik" dedi. 2016 yılının bütçe performansının Mudanya tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Türkyılmaz, "Gerçekleşme oranı yüzde 86'ları bulan mükemmel bir bütçe ortaya çıkardık. Yüzde 42 olan personel giderlerini bugün itibariyle yüzde 30.01 oranına düşürdük. Bu bütçe açısından büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR YERİ İMARA AÇMADIK, AÇMAYACAĞIZ"

Bugüne kadar kendisine imar konusunda şikayet ile gelen mühendis, müteahhit ya da vatandaşların memnun olmadan yanından ayrılmadığını belirten Türkyılmaz, "Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir yeri imara açmadık. Açmayı da düşünmüyoruz" dedi. Mudanya'nın Anayasası olarak nitelendirdiği plan çalışmaları hakkında da bilgiler veren Türkyılmaz, "Tüm canlıların ve değerlerin korunduğu bir anlayışla planları hazırlıyoruz. Bu çalışmamızın ilk etabını yıl sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Daha sonra acil olan bölgelerde plan çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM ALIN TERİMİZ KIYMETLİ"

Seçim öncesi verdikleri sözleri tutmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Türkyılmaz, müdürlüklerin yaptığı çalışmaları slayt gösterisi ve rakamlarla anlattı. 2016 yılı içerisinde 43 bin 351 m2 parke ve tretuvar, 13 Bin 488 ton asfalt çalışması, 5 bin 950 m3 istinat ve taş duvar yaptıklarının altını çizen Türkyılmaz, "Bizim çok iş yapmamızın en büyük sebebi bir liralık işi bir liraya yaptığımız içindir. Birilerini zengin etmiyoruz. Bizim alın terimiz kıymetli. Atamızın ve binlerce şehidimizin kurduğu bu ülkeye borcumuz var. Bu ülkeye sahip çıkmak ve şehitlerimize layık birer yönetici olmak en büyük görevlerimizden biridir" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Türkyılmaz, sahil projesi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdi. Mudanya'nın önceliğinin sahil projesi değil, otopark ve trafik olduğuna vurgu yapan Türkyılmaz, "Büyükşehir Belediyesi kendi görevlerini yapsın. Hesabını verebilen bir insan olsun. Bursa'da konuşulan şaibeleri açıklığa kavuştursun. Bizim yüzde birimiz kadar dürüst olsun" dedi. Recep Altepe'nin Bursa'ya kötülük yaptığını da vurgulayan Türkyılmaz, "Recep Altepe Bursa'nın başına gelmiş en büyük felaketlerden biridir" dedi. Mudanya'nın ve ülkenin menfaatlerini koruduğunu ve bunun kavga olarak lanse edildiğinin altını çizen Türkyılmaz, "Ben Mudanyalıyım. Benim elimi, kolumu bağlayamaz. Hak verilmez alınır. Mudanya'dan aldıklarının karşılığını kuruşuna kadar yapacak. Bu birilerinin söylediği gibi sokak kavgası değil, hak arama mücadelesidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.