Hava Durumu

Başkent'te kritik zirve!

Ankara'ya bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleşecek. Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, bugün 16.00'da Suriye konularını görüşmek üzere Başkent'e gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2019 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkent'te kritik zirve!

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih bugün saat 16.00'da Ankara'ya geliyor. Görüşmelerin öncelikli gündem maddesini Suriye'deki gelişmeler oluşturacak.

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz çarşamba akşamı eşiyle Irak'ın Enbar vilayetindeki Aynü'l Esed Askeri Üssü'nü ziyaret etmişti.

Amerikan askerleriyle ile bir araya gelen Trump, "Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız." diye konuşmuş ve 3,5 saat süren sürpriz ziyaretinin ardından Irak hükümet yetkilileriyle görüşmeden ülkeden ayrılmıştı.

ERDOĞAN DAVET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız aracılığıyla geçtiğimiz ay Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'i Ankara'ya davet etmiş, Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Salih'in Erdoğan'ın davetinden memnuniyet duyduğu bildirilmişti.

Irak ile Türkiye arasında köklü ve tarihi ilişkiler bulunduğuna dikkati çeken Salih, bu ilişkilerin iki ülke halkının çıkarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesinin önemini vurgulamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.