Hava Durumu

BASKF ve TÜFAD'dan ortak Bursaspor açıklaması

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kılıç ile Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ulvi Özdemir, Bursaspor Kulübü'nün son durumuna ilişkin ortak bir açıklamala yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BASKF ve TÜFAD'dan ortak Bursaspor açıklaması

Bursaspor'un bir alt lige düşmesinin çok üzüntü verici olduğu kaydedilirken, biriken borçlar, transfer yasağı ve Olağanüstü Genel Kurul sırasında yaşanan gelişmelerin kendilerini endişeye sevk ettiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu zor durumdan çıkış yolu olarak, Bursaspor bünyesinden çıkan futbolculara dayalı bir takım ve teknik kadro yapılanması beklenirken, kulübü temsil edenler farklı bir yöntem izlemiştir. Bursaspor küme düşmesine rağmen, Furkan, Ertuğrul, Okan ve Muhammet gibi alt yapıdan A takım'a yükselen oyuncular diğer takımların transfer listesine girmiştir. Diğer genç oyuncular ile yeni transferlerden oluşacak futbol takımı kadrosu, Bursa'ya ve gençlere yabancı bir teknik ekibe teslim edilmektedir. Geçen sezon bu takımı küme düşüren teknik kadronun genç bir üyesi sportif direktörlüğe getirilirken, teknik direktör olarak da kariyeri yüksek olmayan bir isim seçilmiştir. Oysa, Bursa'yı bilen ve bünyeden çıkan bir teknik kadro ile genç oyuncuların uyumu daha iyi sağlanabilirdi. Bursa kökenli bir sportif direktör ve teknik direktörün böylesi bir bunalımda daha etkin ve başarılı olacağı gün gibi açıktır.

Sevgili Bursalılar, özünden çıkan teknik adam ve yöneticilere sırt çevirme modeli bugün ilk kez görülmüyor. 56 yıldan beri Bursaspor futbol takımı sadece 3 teknik adamla yeni sezona girmiştir. Muhtar Tucaltan, Hasan Bora ve Kemal Batmaz dışında görev alana rastlanmamıştır. Oysa, tamamı bünyeden çıkan gençler ve Bursalı bir teknik kadro ile 1989 yılında, yani 30 yıl önce Bursaspor 2.Lig Takımı şampiyon olarak Türkiye'de bir mucizeyi gerçekleştirmiştir.

Buna rağmen, kendi insanına görev vermekten kaçınan Bursaspor yönetimlerine bir yenisinin daha eklenmesi ve içinde bulunulan kritik durumdan çıkabilmek için neredeyse başka bir yol olmamasına karşın, aynı senaryonun sahneye konması, bizleri olduğu gibi Bursalı futbolseverleri de endişe içinde bırakmaktadır. Bursaspor asıl kaynağı olan altyapı oyuncularından da kazancı bellidir.

Kulübümüzün kaynaklarının varlığını sürdürebilmesi ve hatta daha verimli hale getirilebilmesi için bu dönemde altyapıya daha çok önem verilmeli bu oyuncuları yetiştiren antrenörlere de maddi, manevi katkılar arttırılmalı ve A takımda daha üst görevler verilmesi sağlanmalıdır.

Bu nedenle, bazı hatırlatmalarla, yapılan uygulamanın yanlışlarını gündeme getirmek sorumlu dernek yöneticiliğinin gereğidir diyoruz."

KAYNAK : DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.