Hava Durumu

Batalla'dan Bursaspor'a 20 milyon TL

Bursaspor’un yıldız futbolcusu 4 sezonda hem kazandırdığı maçlar hem de parayla dikkat çekiyor. Süper Bücür, ligde şu ana kadar toplam 30 mücadelede puan ya da puanların haneye yazılmasına doğrudan etkide bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2013 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2013 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Batalla'dan Bursaspor'a 20 milyon TL

Yeşil Beyazlı ekibe 2009-2010 sezonu başında transfer olan ve 4 sezon Bursaspor’da görev yapan Pablo Martin Batalla, hem oynadığı futbol, hem kazandırdığı puanlar, hem de kasayı doldurduğu paralarla ön plana çıkıyor. Şampiyonluk sezonunda çok da ön plana çıkmayan ancak kritik maçlarda, kritik puanlar kazandıran Batalla, o sezonu 8 gol, 4 asist ile tamamlamıştı. Süper Bücür şampiyonluk sezonunda 5 maça doğrudan etkide bulunup takımının 1 milyon 575 bin TL kazanmasını sağlamıştı. O dönemde 550 bin dolara Bursaspor’a transfer olan Batalla, sezonluk maaşını çıkarıp, üzerine sadece TFF’den gelen maç başı gelirlerle kulübün yaklaşık 500 bin TL kâra geçmesini sağlamıştı.

GOLLER VE ASİSTLER PARAYA ÇEVRİLDİ

2010-2011 sezonunda federasyonun kulüplere verdiği galibiyet ve beraberlik primleri artış gösterirken, Batalla takımına gol pası hanesinde büyük katkı koydu. Başarılı futbolcu sezonu 3 gol, 13 asistle tamamladı. Kulüp de Arjantinli’nin attığı gol ve yaptığı asistlerle kazanılan maçlardan kasasına 2 milyon 100 bin euro koydu. 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan ve toplamda 9 gol 10 asiste ulaşan Pablo Martin Batalla, sadece o sene uygulanan Süper Final’de de 4 kez ağları havalandırdı, 1 de gol pası verdi. Yıldız futbolcu bu performansıyla 5 milyon 200 bin TL’yi Bursaspor’un kasasına golleri ve asistleriyle gönderdi.

YARISINDAN FAZLASI BU SEZON

Batalla bu sezon ise adeta coştu. İstatistikleriyle Avrupa’daki üst düzey liglerin en önemli hücum silahları arasına giren Süper Bücür, sezonu 15 gol 17 asist ile tamamladı. Batalla, Türkiye Futbol Federasyonu’nun galibiyete 900 bin TL, beraberliğe ise 450 bin TL verdiği sezonda adeta coştu. Arjantinli futbolcu, 15 karşılaşmada attığı goller ya da yaptığı asistlerle maçın yıldızı oldu ve takımına 11 milyon 250 bin TL’lik kazanç sağladı. Başarılı futbolcu skora doğrudan katkıda bulunduğu karşılaşmalarda toplam 11 kez ağları havalandırdı, 12 defa gol pası verdi. Başarılı oyuncu 4 sezonda toplamda 20 milyon 125 bin TL paranın kasaya girmesine katkıda bulundu.

35 puanlık katkı

Bu sezon Bursaspor formasıyla altın yılını yaşayan ve hem oynadığı futbol hem de asistleriyle sadece Türkiye değil Avrupa’nın da dikkatini çeken Batalla, Yeşil Beyazlılar’ın 2012-2013 sezonunda hanesine yazdırdığı 55 puanın 35’ine imza attı. Arjantinli’nin skora doğrudan katkısıyla 10 galibiyet, 5 beraberlik alan Yeşil Beyazlılar, ligi 4.sırada bitirdi ve Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Bu sezon coştu

Geçen sezon maaşında iyileştirmeye gidilen ve maç başı ücretler haricinde 800 bin euro kazanan Pablo Martin Batalla, bu rakamın 5 katından fazlasını attığı goller ve yaptığı asistlerle takımına kazandırdı. (Tolgay ATAOKAY)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.