Hava Durumu

Batalla'dan çekiniyoruz

Başkent temsilcisinin teknik direktörü Ümit Özat, 'Mevcut takımda Bursaspor denilince akla Batalla geliyor. İlk maçta olmaması avantajdı ancak salı günü oynayacağını düşünüyorum. Ve biz ondan çekiniyoruz' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Batalla'dan çekiniyoruz

Bursaspor'un salı günü Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında karşılaşacağı Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Ümit Özat, Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtladı. Pablo Martin Batalla'yı çok beğendiğini açıklayan Özat, "Bu kadar potansiyeline rağmen savunma önünde oynayınca da o görevi de yapan müthiş bir oyuncu. Mükemmele yakın bir futbolcu diyebiliriz. Zaten mevcut Bursaspor'da akla gelen ilk isim Batalla. O oynuyor mu, oynamıyor mu diye bakarsınız ve ondan sonra bir plan yaparsınız. Oynamaması rakip takımlar için çok büyük avantaj. Ligdeki maçta Joshua John'un attırdığı gol öncesi önce ters topla atağın yönünü değiştiren sonra o araya topu atan yine Batalla. Bursaspor'da bence işi bitiren kişi Batalla. Kupadaki ilk maçta biz onun olmamasını kullandık. Ufak da olsa bir avantaj yakaladık ancak ikinci maç oynayacağını düşünüyorum. Her iki taraf için de zor bir maç olacak" dedi.


Le Guen ile sadece burada karşılaşmadık. Ben Fenerbahçe'deyken o da Lyon'u çalıştırıyordu. Ona oyuncu olarak da çok rakip oldu. Tabii birbirimizi biliyoruz ancak öyle arkadaş sohbetimiz yok. Bir kez İstanbul'da Milan maçını izlerken denk gelip konuşmuştuk. Biz de bu futbola yönelik bir oyun oynuyorduk. 5'li savunma gibi oynayıp 8. bitirmiştik. Avrupalı hocalar bazen bu sistemi tercih ediyor. Takımın daha kompakt oynamasını istiyorlar. Tabii geçen seneye göre çok çok başarılı bir Bursaspor var bunun da mimarı tabii ki Paul Le Guen. Ancak bu bence Bursaspor için yetmeyen bir durum. Bursaspor dediğiniz zaman her zaman ilk 5'te olması gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer uzun süre Le Guen ile çalışma şansı olursa ben Bursaspor'un en az ilk 5'te olacağını hatta daha yukarıları zorlayacağını ve Avrupa Kupaları'na katılacağını düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.