Hava Durumu

Batalla'dan Recep Bölükbaşı'na tokat gibi cevap

Bursa Hakimiyet'e özel açıklamada bulunan Pablo Martin Batalla, her iyi performansından sonra gündeme gelen konu ile ilgili konuştu. Eski başkan Recep Bölükbaşı'nın taraftara söylediği, "Tutturdunuz bir Batalla diye. Adam ölmüş bitmiş" sözleri için, "Kendisinin beni çok net tanımadığını söylemek yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2017 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Batalla'dan Recep Bölükbaşı'na tokat gibi cevap

Bursaspor'un efsanesi ismi Pablo  Martin Batalla, kampa katılır katılmaz Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtladı. Kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşayan Batalla bu konu ile ilgili, "Bu sene iyi iş çıkardığımın farkındayım. Ancak en parlak dönemim mi? Onu bilmiyorum. Deportivo Cali'de de 6 ayda 10 gol attığım bir dönem geçirdim. Kendimi olgun hissediyorum. Karşılaşmalara nasıl çıkacağımı, rakibe nasıl önlem alacağımı iyi biliyorum. Bu sezon da bu anlamda takımıma en iyi katkıyı vermeye çalışıyorum" dedi. 32 yaşındaki futbolcu ayrıca taraftarların yeni yılını kutlayıp onları mutlu etmek istediklerini, bunun da başarıdan geçtiği için savaşacaklarını söyledi.

"ADAM ÖLMÜŞ BİTMİŞ"

Batalla, her iyi performansının ardından özellikle sosyal medyada gündeme gelen Bursaspor Kulübü eski başkanı Recep Bölükbaşı'nın kendisi hakkında taraftarlara söylediği, "Tutturdunuz bir Batalla diye. Adam ölmüş bitmiş" sözleri ile ilgili ilk kez konuştu. Arjantinli yıldız, "Şüphesiz ki beni çok tanımayan bir kişi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ben bugün bu performansı veriyorsam fiziksel ve mental açıdan hazır olduğum için veriyorum. Kendimi devamlı taze tutmaya çalışıyorum. Kariyerimi uzatmak istiyorum. Bu konuda kendisinin beni çok net tanımadığını ve net bilmediğini söylemem gerekiyor" dedi.

2010 ile 2017 arasındaki fark...

"Şampiyonluğun yaşandığı 2010 yılı ile 2017 model Bursaspor arasında ne gibi benzerlikler var?" sorusuna Batalla şu yanıtı verdi: "Farklı karakteristik oyunculardan kurulu iki takımdan bahsediyoruz. Ama benzer taraflar da var. İki takım da sahada kazanması gerektiğine çok inanmış ve savaşması gerektiğinin farkında. Güçlü taraflarını bilmek bir takım için çok önemli ama zaaflarını da bilmek yenilmez kılabilir. İki takım da bunu biliyordu. Bu da bizi ileri götürüyor. Kimse 2010'da şampiyon olacağımıza inanmıyordu. 34 maç inandık ve başardık. Bunu tekrar yapmak imkansız değil ancak bir o kadar da zor" dedi.

Yetenekten önce oyun zekası gelir

"Bir oyuncunun efsane olabilmesi için önceliği ne olmalı? Oyun zekası mı? Yoksa yeteneği mi?" sorusu üzerine Batalla, "Yetenekli olmak ve oyun zekası arasında bir seçim yapacak olursak öncelik her zaman zeka olacaktır. Çünkü ben birçok oyuncu gördüm, oyun zekası olduğu için uzun yıllar harika kariyerler yaşayan, oyunu okuma becerisi olduğu için başarıdan başarıya koşan... Ancak bir çok oyuncu da gördüm ki yetenekliydiler ama oyun zekaları eksik olduğu için istedikleri yere hiçbir zaman ulaşamadılar" yanıtını verdi. 

Kaptanlık ciddi mesele

Kaptanlığını öneminden bahseden Batalla, "Kaptanlık mertebesi çok önemsenen ve ciddiye alınması gerek bir durum. Geçtiğimiz yıllarda pazubandı kolumda olsa da olmasa da gençlerin örnek alabileceği bir oyuncu olduğumu düşünerek hareket etmeye çalıştım. Takımda Harun, Sivok ve Şamil gibi hem tecrübeleri hem de geçmişleri ile gençlere örnek olabilecek futbolcular var. Takıma katılan genç futbolcular bu tür futbolcularla birlikte daha iyi fikir sahibi  oluyor" dedi.

Rakamlar tam anlamıyla gerçeği yansıtmıyor

Kendisi ile aynı mevkide oynayan Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder'i bu sezon istatistiklerde bir hayli geride bırakmasının hatırlatılması üzerine, Pablo Martin Batalla, şunları söyledi: "Sneijder'in geçmişini açıp okuduğunuzda her şeyi görebiliyorsunuz. Ulaştığı rakamlar ve kulüpler ne kadar klas oyuncu olduğunu anlatıyor. Ben Bursaspor'daki performansımdan memnunum. Karşılaştırmaya girecek olursak her kulübün kendi zorlukları ve baskıları vardır. Her ne kadar aynı pozisyonda oynasak da Galatasaray ile Bursaspor'un birbirlerinden ayrı oynama zorlukları var. Sneijder hep iyi takım ve oyuncularla oynadı. Ben Bursaspor'u her zaman en üste taşımaya çalıştım. Sneijder hep kupalara oynamaya çalıştı ve hedefi o olan takımlarda oynadı. Ben Bursa'da elimden geldiğince Bursaspor'un bayrağını en üst seviyeye çıkarmak için oynadım. Bu yüzden karşılaştırma yapmak zor. Sayılar bir şey ifade edebilir ama gerçeği tam anlamıyla yansıttığını düşünmüyorum."

Mahalle arkadaşlarımla futbolu noktalayacağım

Futbolculuk kariyerinde kalan yılların tadını çıkarmak istediğini yineleyen Batalla, kariyerini Arjantin'de futbolu birlikte öğrendiği mahalle arkadaşları ile birlikte sonlandırmak istediğini söyledi. "Çin'den tekrar Bursaspor'a dönerken içimde hiç şüphe yoktu" diyen tecrübeli futbolcu, "Hala kendimi çok iyi hissediyorum. Takıma katkı vereceğim için geldim. 2,5 yıllık kontrat imzaladım. Bu bitince ben 34 yaşımda olacağım. Şimdiki planıma göre oynayacağım futbolun mahalledeki arkadaşlarımla son bulmasını istiyorum. Benim için her şeyin başladığı yer, futbolu öğrendiğim yer orasıydı. Kontratım biter ve ben futbol oynayacaksam arkadaşlarımla oynamak isterim. Başka her hangi bir kulüpte, kesinlikle ama kesinlikle oynamayı düşünmüyorum. 2,5 yıllık sözleşme imzalarken de kendimi değil kulübü düşündüm. Kendime yıl yıl bakıyorum" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.