Hava Durumu

Batum'da Bursa rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalı hayırseverlerin katkılarıyla Batum’da düzenlenen iftar programında, “30 gün boyunca her gün 750 kişiye hayırseverlerin de katkılarıyla iftar yemeği veriliyor. Bizlerin de bu iftara katılması büyük bir şeref. İnşallah bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Batum'da Bursa rüzgarı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalı hayırseverlerin katkılarıyla Batum’da 750 kişiye verilen iftar programına katıldı. Başkan Altepe’ye, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İnegöl Belediye Başkan vekilleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahreddin Yıldırım, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile 50 Bursalı işadamı da eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayınız mübarek olsun. İnşallah Ramazan ayının, hepimizin kurtuluşa erdiği, nasibini aldığı güzel bereketli geçmesini temenni ediyorum. Bu bereketli ay ile birlikte sizlerle aynı sofrada buluşuyoruz. Bizler kardeş, dost Türkiye’den, Bursa’dan geldik. Batum’da güzel bir tablo var. Kardeş ülke Gürcistan ile birlikte Gürcü Müslümanlar Birliği’nin de içinde bulunduğu güzel bir organizasyon oluyor. 30 gün boyunca her gün 750 kişiye hayırseverlerin de katkılarıyla iftar yemeği veriliyor. Bizlerin de bu iftara katılması büyük bir şeref. İnşallah bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” dedi.

Türkiye ile kardeş Gürcistan ve Batum ile Bursa arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan zaten kardeş ve dost iki ülke. Bizler yüzyıllar boyu bu kardeşliği ve dostluğu yaşadık. Aynı coğrafyada aynı şekilde sevindik, üzüldük. Aynı kaderi birlikte paylaştık. Zaten sizler Bursa’mızın, Türkiye’mizin bir parçasısınız. Bunun için çok daha fazla birlikte olmamız gerektiğine inanıyorum. Aramıza düşmanlıklar, soğukluklar girmesin. İnşallah yaşadığımız bu güzellikleri arttıralım. İnşallah en kötü günümüz böyle olsun” diye konuştu.
Türkiye’nin Gürcistan ile ilgili tek isteğinin kültürlerinin yaşatılması olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, “Bu topraklarda mutlu olun, kültürlerinizi yaşatın. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Bunun için sizlere destek olmaya sonuna kadar hazırız. Ramazan ayında yaşadığımız bu güzellikleri inşallah tüm yıl boyunca sürdürelim. Türkiye ile Gürcistan arasındaki bağları daha da kuvvetlendirelim. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, bu iftar programı ile birlikte burada kendilerini yalnız hissetmediklerini söyledi. Temizkan, Batum ile Bursa ve Gürcistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı ve Acara Eski Müftüsü Kemal Zurab Tsetskhladze ise, Ramazan ayının dostluk ve paylaşma ayı olduğunu belirtirken, düzenlenen iftarda emeği geçen başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere Bursalı hayırseverlere teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.