Hava Durumu

Bayındırlık'ta dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nde dönüşüm başladı. Stadyum Caddesi’ndeki mevcut binalarının yıkımı sessiz sedasız sürerken, planlara göre yeni binalar zemin+4 kat olarak yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 07:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 07:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayındırlık'ta dönüşüm
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kez balyozu kendi binalarına vurarak, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nde dönüşüm hamlesini başlattı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Stadyum Caddesi’ndeki mevcut binaları yıkılıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ruhsatsız binalarına ilişkin yapılan imar planlarında 21.50 metre yüksekliğe 2.44 emsale izin verilirken ayrıca kuruma ait iki binanın ortasından geçen yol da kaldırılacak. Binaların yıkılıp ‘zemin+4 kat’ olarak yeniden yapılacağını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, işin yapım süresinin 420 gün olduğunu, 12 metrelik yeni yolun binaların üst kısmından geçirileceğini ifade etti. 

İKİ YIL SONRA BAŞLADI

Ruhsatsız binalarının yıkılması, binaların ortasından geçen yolun da kaldırılmasıyla ilgili 2014 yılında alınan 1/ bin Ölçekli Uygulama İmar Planı 2 yıl aradan sonra onaylandı. Daha önce ruhsatlandırılması için hazırlanan planlar Osmangazi Belediye Meclisi’nden geçerek, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ret kararı verdiği ruhsatlandırmaya ilişkin planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini kullanarak onayladı. İtirazlar üzerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın görüşünün alınmasıyla ilgili maddenin iptali için hazırlanan plan, 27 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıkarıldı. (Rabia DENİZ'in HABERİ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.