Hava Durumu

''Bazı diplomatlar organ kaçaklığına karıştı''

Yunanistan'ın Eski Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Ekim ayında Yunan diplomatlardan bazılarının reşit olmayan çocuklara vize verilmesini sağlayarak organ kaçakçılığına karıştığını söyledi. İstanbul'da 14 aylık bir bebeğe vize verildiğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Bazı diplomatlar organ kaçaklığına karıştı''

Lefimerida gazetesine konuşan Kocyas, "Reşit olmayan ve refakatsiz çocuklara verilen vizelerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Organ kaçakçılığı" dedi.

Kocyas, organ kaçakçılığı suçuna yönelik soruşturmanın devam ettiğini ve bazı diplomatların hapiste olduğunu söyledi ve ekledi: "Birkaç çocuğu kurtarmış olduğum için hayata gözlerimi rahat yumacağım"

Eski Dışişleri Bakanı, kaçakçılık olayını kabineden ayrıldıktan sonra katıldığı siyasi bir etkinlikte, 14 aylık bir bebeğe ailesinin rızası olmadan vize verildiğini anlatarak kamuoyuna duyurmuştu.

Olayın medyada yer almadığını belirten Kotzias, News 247'e yaptığı açıklamada ise "Şimdiye kadar savcılığa 93 dava gönderildi, büyükelçiler hapse girdi, fakat basın hiçbirini yazmadı. İstanbul'da 14 aylık bir bebeğe vize veren kişi, yalnızca bir suçlu değil aynı zamanda haindir" dedi.

Kathimerini gazetesinde Nisan ayında yer alan rapora göre, Yunanistan'a kanunsuz yollarla getirilen binlerce ailesiz çocuk var. Raporda ayrıca ülkede yaklaşık 3 bin 50 ailesiz sığınmacı çocuğun bulunduğu da belirtiliyor.
Birleşmiş Milletler 2016 raporunda ise Avrupa'da en az 10 bin ailesiz çocuk var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.