Hava Durumu

BBP Başkanı Destici'den flaş bedelli askerlik açıklaması

Cumhur İttifakı çatısı altında "görünmez ortak" olarak yer alan Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, bedelli askerlikle ilgili "Bedel, gelir düzeyine göre belirlenmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BBP Başkanı Destici'den flaş bedelli askerlik açıklaması

BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici, "Bedelli askerliğin bedeli, gelir düzeyine göre belirlenmelidir" dedi. Bedelli askerliğe ilkesel olarak karşı olduklarının altını çizen Mustafa Destici, şöyle konuştu:

"Askere alma konusunda bir yığılma olduğu açık. Bu noktada gerekli gibi görünüyor fakat kamuoyuna yansıyan rakamları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bedelli askerliğin bedeli, gelir düzeyine göre belirlenmelidir. Bedelli uygulaması şehit ailelerini ve şu an askerliğini yapan gençlerimizi incitmemelidir. Bizim talebimiz, buradan elde edilecek gelirlerin bir kısmının SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalarına ayrılması, bir kısmının askerliğini gönüllü olarak yapan Mehmetçiklerimize verilmesi, bir kısmının şehit ailelerine ayrılması, geri kalan büyük kısmının da savunma sanayine harcanması yönündedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.