Hava Durumu

BBP'den referandum açıklaması

TBMM dışındaki siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, referandumda şahsi kararının "hayır" olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BBP'den referandum açıklaması

YİK Başkanı Hakkı Öznur'un bugün çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"BBP YİK Başkanı olarak partimizin kararını açıkladı ile ilgili bir takım haberler çıkmıştır.

4 Mart 2017 Cumartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Ülke ve Dünya meseleleri ile ilgili bir basın toplantısı yaptım. Konuşmam da Barzani'nin Türkiye ziyareti ve asılan sözde bayrağı ve ona gösterilen muameleyi kınadım ve tenkit ettim.

Fırat Kalkanı Harekatının milli güvenliğimiz açısından önemini vurguladım. Zaten millet olarak devletimizin yanındayız. Teröre karşı yapılan mücadeleyi desteklediğimizi söyledim. Anayasa değişikliği ile ilgili şahsi fikrimi ve görüşlerimi paylaştım.

Partimizin Referandum ile ilgili kararını istişareler tamamlandıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, açıklayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ÖZNUR: REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ

Öznur'un ilk olarak Milli Gazete tarafından aktarılan önceki açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı: "Tek adam, tek parti rejimi Türkiye'nin devâsa sorunlarını çözeme. Millet egemenliğinin Saray'a devredilmesi olan, tek adam tek parti rejimi öngören son Anayasa değişiklikleri ile tüm temel hak ve özgürlükler baskı ve tahakküm altına alınmak istenmektedir. Bu anayasa değişikliği ile sistem demokratikleşmez, Ülke tek Parti dönemine döner ve tek adam rejimi oluşur. Bunun adı otokratikleşmedir."

Öznur bugün bir de basın toplantısı düzenledi ve "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz" dedi. Habertürk'ün haberine göre Öznur basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sistemle tek parti 'tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AK Parti tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken insanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AK Parti iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.