Hava Durumu

BDP'li başkan gözaltına alındı

Elazığ'da Karakoçan-Bingöl karayolunun 4 gün önce teröristlerce kesilmesi ve otomobiliyle bölgeden geçen polis memurunun yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BDP'li başkan gözaltına alındı

BDP İl Başkanı Çelik ile M.M. ve H.S'nin, Karakoçan-Bingöl karayolunun Sarıbaşak köyü mevkisinin 14 Haziran'da teröristlerce kesilmesi ve özel harekat polisi Murat Süslü'nün yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde Elazığ Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan BDP Karakoçan İlçe Başkanı Efraim Gürbüz ve ilçe yöneticisi M.S. ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu olduğu iddia edilen O.F, D.A. ve K.K, dün nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Özel harekat polisi Murat Süslü, 14 Haziran'da, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden eşi ve çocuklarıyla görev yaptığı Bingöl'ün Kiğı ilçesine otomobiliyle giderken, yolu kesen bir grup teröristin açtığı ateş sonucu yüzünden yaralanmıştı. Süslü, Fırat Üniversitesi Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.