Hava Durumu

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücret ne olacak? İşte kulislerde konuşulanlar

Milli Savunma ve Maliye Bakanlığı'nın bedelli askerlik için ortak çalışma başlattığı iddia edildi. Peki bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak? Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte yüz binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlikle ilgili tüm detayları...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücret ne olacak? İşte kulislerde konuşulanlar

A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, canlı yayında "Hükümet nezdinde bedelli askerlik çalışması başladı" dedi. Atik'in açıklamaları şöyle:

Önümüzdeki süre içerisinde hükümet yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre seçimden önce yetişmesi zor gözüküyor.

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış vaziyetteler. Seçimden sonra bedelli askerliğin hükümet kurulur kurulmaz gündeme gelmesini bekliyoruz.

Hükümetten aktarabileceğim bilgi, bedelli askerlik çalışması an itibariyle başlamış durumda. Hem ücretlerin, hem de hangi yılda doğanlardan itibaren müracaat e3debilecekleri çalışmanın detaylarını hazırlıyorlar.

Seçimlerden sonraki bir ay süre içerisinde de yeni bakanların değerlendirilmesi bekleniyor. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde bedelli askerlik konusunun gündeme gelmesini bekliyoruz.

PEKİ NELER KONUŞULUYOR?

2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor.

Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var.

Kandil'e operasyon gündemde... Gün sayılıyor adeta, terörle mücadele bu şekilde devam ederken bedelli askerlik çıkar mı çıkmaz mı tartışması devam ediyor ama hem Başbakanlığın hem Mahir Ünal'ın açıklamalarından sonra, bu psikolojik sınırın da aşılacağı...

Seçimden hemen sonra yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.