Hava Durumu

BEKEV'den yeni müfredata tepki

Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi (BEKEV), okullardaki yeni müfredata tepki göstererek açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BEKEV'den yeni müfredata tepki

Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi (BEKEV), Mimar Kemalettin İlkokulu önünde bilimsellikten uzak olarak hazırlanan müfredata ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dernek adına açıklamayı okuyan Hatice Çoruk, Milli Eğitim Bakanlığının 8 Eylül'de yayınladığı 2016-2017 eğitim öğretim yıl sonu örgün eğitim istatistiklerini hatırlatttı ve kamusal eğitimin adım adım tasfiye edildiğini, eğitimdeki ticarileşme ve dinselleştirmenin yaygınlaştığını belirtti.

Bilimsellikten uzak, ötekileştirmeler üzerine kurulu ders kitapları, okulların fiziki yapısındaki olumsuzluklar ve kalabalık sınıflar ile kayıt paralarının eğitimin can yakıcı sorunları olduğunu belirten Çoruk, TEOG'un kaldırılmasının ve yerine ne olduğu bilinmeyen bir sistemin getirilmesinin eğitimdeki kaosu derinleştireceğini söyledi.

Çoruk, "Lise ders kitaplarında 'Ailede Eşlerin Görevleri' ünitesinde verilen tavsiyelerde kadınların erkeklere biat etmesi isteniyor. Çocuk gelinler 'örf' olarak gösterilirken, evlilik dışı kadın erkek görüşmesinin uygun olmadığı belirtiliyor" diyerek kadınları köleleştirmeyi hedefleyen bu tür ifadelerin kitaplardan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Çoruk, sınıf mevcutlarından eğitimin laik, bilimsel temelden uzaklastirilmasina kadar eğitime dair yaşanan sorunların çözümü için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.