Hava Durumu

Belçika'da lider Hamilton

2018 Formula 1 sezonunun yaz arasına kendi sıralamalarında lider giren Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton, 13. yarışı sonrasında koltuklarını korumayı başardılar.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belçika'da lider Hamilton

Belçika'da yapılan yarışta Britanyalı pilot ikinci sırayı elde ederken, takım arkadaşı Valtteri Bottas da 4. oldu.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 13. yarışı olan Belçika GP'inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ikinciliği elde etmesine karşın pilotlar sıralamasında liderliğini korudu. Valtteri Bottas'ın ise 17. cepten başlayıp 4. olduğu yarış sonrasında Mercedes-AMG Petronas da markalar sıralamasında zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı.

Mücadeleye ilk cepten başlayan Hamilton, ilk düzlükle birlikte liderliğini kaybetti. Damalı bayrağa kadar her fırsatı değerlendirmeye çalışan Britanyalı pilot, mücadeleyi podyumun ikinci basamağında tamamlamayı başardı. Yarışa 17. cepten başlayan Bottas ise adım adım yukarıya tırmandığı Spa'da 4. olarak puan aldı.

Belçika Grand Prix'inin ardından Lewis Hamilton, 231 puanla pilotlar sıralamasında liderliği korurken, Valtteri Bottas ise sıralamada 144 puanla 4. sırada kaldı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 375 puanla birinciliğini sürdürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.