Hava Durumu

Belçika ile Elektrikli Otomotiv işbirliği

Belçika Flaman Bölgesi Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belçika ile Elektrikli Otomotiv işbirliği

Belçikalı Bakan Ingrid Lieten, beraberindeki Kabine Başkanı Koen Pelleriaux, Belçika Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Flaman Meclisi Senatörü Fatma Pehlivan, Belçika Konsolosluğu 1. Sekreteri Ivan Feys, Basın Müşaviri Yeter Memırci ve Güler Turan ile birlikte Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret etti. Ziyaret öncesi Bakan Ingrid Lieten, valilik şeref defterini imzaladı. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı.


Belçika’nın gelişiminde en önemli konularından birinin inovasyon ve katma değer sanayi geçmişi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Usta, “Belçika için dünya ve Avrupa’da büyük bir farkındalık oluşturuyor. Belçika AB’nin merkezi, birçok ülkeden insanlar yaşıyor. Türkiye’den de bir çok vatandaşımız Belçika’da yaşıyor” dedi.


“BELÇİKA’YI İLK DEFA 1837 YILINDA TANIDIK”

Türkiye ile Belçika arasında ilişkilerin 1837’lere dayandığını anlatan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “Belçika’yı ilk defa biz bu tarihte tanıdık ve o tarihten bu yana ilişkilerimiz devam ediyor. Bu süreçte AB sürecinde de Belçika Türkiye’ye de destek verdi. Belçika ile Türkiye arasında 6,5 milyar dolarlık bir ticaret ilişkisi var. 2.7 milyar dolarlık ihracat, 3.5 milyar dolarlık ise ithalat var. Bursa’dan Belçika’ya 2011 yılında 315 milyon dolarlık ihracat yapılmış. 2012 yılının ilk 4 ayında ise Bursa’dan Belçika’ya ihracat 110 milyon dolar civarında” dedi.



“TEKSTİL VE OTOMOTİV ALANINDA İŞ BİRLİĞİ İÇİN TÜRKİYE’DEYİZ”
Sıcak karşılama ve misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Belçikalı Bakan Ingrid Lieten, “Bir hafta Türkiye’de kalıp Türkiye ile Belçika arasında inovasyon konusundaki münasebetleri geliştirmek istiyoruz. Ankara’dan İstanbul’a geçerken Bursa’yı çok önemsediğimiz için ziyaret ettik” dedi.


Belçika olarak Türkiye ile ticari münasebetleri geliştirmek istediklerini anlatan Bakan Ingrid Lieten, “Çünkü Türkiye’nin şu an hem ekonomisi çok gelişti, hem de ülke olarak geleceğe yatırım yapılmakta, inovasyona önem vermekte. Ayrıca eğitime de çok önem vermekte. Şu an ekonomik büyümenin etkisi altındayım. Bu bütün Avrupa için örnek olacak” şeklinde devam etti.


Tekstil ve otomotivde iş birliği imkanlarını geliştirmek istediklerini anlatan Belçikalı Bakan Lieten, “Bursa’da tekstil ve otomotiv endüstrisini gelişmiş olması bizim dikkatimizi çekti. Türkiye’de olduğu gibi tekstil yatırımları Belçika’da ve bizim bölgemizde de çok önemli. Bizim Gent Üniversitesi'nde yeni kumaşlar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Ateş almayan, ıslaklığı almayan, buruşukluğu gideren yeni ürünlerle meşguller. Bursa ile bu alanda iş birliği yapmak istiyoruz.” dedi.
Ayrıca otomotiv alanında da iş birliği yapmak istediklerini dile getiren Belçikalı Bakan Ingrid Lieten, “Bunun yanında bizim elektrikli otomobile geçme hayalimiz var. Hem doğamızı kirletmeyelim, hem de çocuklarımıza temiz bir ülke bırakalım diye. Flamen bölgesinde elektrikli aracı geliştirmek için bir araştırmamız var. Türkiye’de de böyle bir istek ve çalışma olduğunu biliyoruz. Bu alanda görüşmeler yapacağız. Otomotiv sektörünü ziyaret edeceğiz.” dedi.


Belçikalı Bakan Ingrid Lieten, ayrıca TÜBİTAK ile yaptıkları inovasyon anlaşmasını ülkelerine götüreceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Lieten’e İznik çinisi hediye etti. Bakan Ingrid Lieten da Usta’ya bir hediye takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.