Hava Durumu

Belediye Başkanı Hazinedar'dan açıklama

Görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'dan ilk açıklama geldi:

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belediye Başkanı Hazinedar'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yaptığı açıklamada Beşiktaş halkının kendisine yüklediği sorumlulukla 4 yıla yakın hizmet etmeye çalıştığını belirtti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'liler Beşiktaş Belediyesi önünde toplandı. Birçok CHP'li vekilin de destek için geldiği belediye binası önünde CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Yüzde 80'e yakın oylara sahip çıkmak için buradayız. Parti yönetimimiz bu gece buraya geleceklerdir. Yarın saat 14.00'da Genel Başkanımız Beşiktaş Belediyesi'ni ziyaret edecektir. Bütün İstanbulluları yarın saat 14.00'da Beşiktaş Belediyesine bekliyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise Beşiktaş halkının kendisine yüklediği sorumlulukla 4 yıla yakın hizmet etmeye çalıştığını aktardı.

Murat Hazinedar: "Demokrasilerde milletin verdiği emaneti millet alır" diyen Hazinedar, "Yüzde 77 oyla Beşiktaş halkının emanetini taşıyorum. Beşiktaş halkının, milletimin bana yüklediği sorumlulukla 4 yıla yakın hizmet etmeye çalıştım. Çok zor şartlarda bu emaneti hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Beşiktaş çok özel bir yer. Ben CHP'nin en yüksek oy aldığı bir şehrin belediye başkanıyım. Basından öğrendiğim kadarıyla görevden alınma nedenim yolsuzluk iddiaları ve FETÖ/PDY üyeliği ile yürütülen soruşturmadır. Değil ben ailemde sülalemde değil herhangi bir cemaate mensup tek bir kişi bulmazlar. Tüm iddialar ilişkin istenilen tüm belgeler eksiksiz bir şekilde müfettişlere verilmiştir. Abdestinden şüphesi olmayan insanlarız. Hak eninde sonunda yerini bulur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Hazinedar ile birlikte Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Hazinedar'ın görevden alınma gerekçelerini; belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi olarak açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.