Hava Durumu

Ben doğrudan şaşmam

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde adayların belirlenmesi sırasında kendisine sorulduğu takdirde “Zor bir karardır ama ölçerim, biçerim kararımı veririm” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ben doğrudan şaşmam

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Sönmez Medya’yı ziyaret ederek, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, köşe yazarları ve gazeteciler ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından ise Arınç, ASTV’de yayınlanan Objektif programına katılarak Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan’ın sorunlarına yanıtladı. Başbakan yardımcısı Arınç, yerel seçimde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı için fikir beyan edebileceğini belirterek, “Ben fikrimi söylerim. Fakat bir seçim yapmam istenirse kararımı verir ve seçtiğim ismi söylerim. Kayırmacılık yapmam ve doğru bildiğime bakarım. İnsan kalitesine, yaptıklarına, söylediklerine hatta özel hayatına bakarım. Kolay karar vermem. Derlerse ki Bursa’ya sen karar vereceksin, zor bir karardır ama ölçerim, biçerim kararımı veririm” dedi.

BAHÇELİYE YAKIŞMADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Bursa’da düzenlenen mitinginde bir grup partilinin “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganlarına karşılık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Onun da zamanı gelecek” sözlerini eleştiren Arınç, “Bunun zamanının geldiği günler oldu. Türkiye bu dönemde koca bir gençliği kaybetti. Kendisi eski günleri hatırlatıyor. Bu bir parti başkanına yakışmaz. Eskiden olsa parti hakkında parti bile kapatılırdı. Refah böyle kapandı, Fazilet böyle kapandı” diye konuştu.

KENSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ

Bursa’daki kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulunan Arınç, Kentsel dönüşüm halkın ikna edilerek yapılması gerektiğini belirterek, “Bununla ilgili belediyelerimizin çalışmaları var. Kentsel dönüşüm birincisi depremle ilgili ikincisi de kaçak inşaatların önüne geçilmesidir. Biz bununla ilgili Bursa’ya özel bir yasa çıkaracaktık ki Van depremi oldu ve Sayın Başbakan’ımız bununla ilgili bütün şehirleri kapsayan bir yasa çıkarılmasını istedi. Kanun çıktı ve ilgilenmeye başlandı. Dört ilde Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü kurulacak ve bunlardan birisi de Bursa’dır” ifadelerini kullandı.

AKİL İNSANLAR

Çözüm sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin önünü açılması için Akil İnsanlar Heyeti’nin gerekliliğine de değinen Arınç, “Bu insanlar yedi farklı bölgede dokuzar kişiden oluşan heyetlerle buralara giderek, çözüm sürecinin hızlı ilerlemesi için çalışacaklardır. Buna yönelik iddiaları, itirazları olanlar da var. Vatan hainleri olduğunu söyleyen siyasetçi müsfetttesi olanlar da var. Ama bu insanlar sokağa çıkıp vatandaşı kucaklayarak, onlarla bir araya gelerek bu sürecin hızlanmasını ve silah bırakılmasını sağlayacaklardır” açıklamalarında bulundu.

KONUT İNDİRİM MÜJDESİ

Yunuseli’de gazeteciler için yapılması planlanan konutların TOKİ ile yapılacak anlaşma sonrasında en kısa zamanda başlayacağını da dile getiren Arınç, “Seksen beş dönümlük arazi üzerine yapılacak konutlar gazetecilere büyük destek olacak. TOKİ ile yapılan anlaşma sonrasında yüzde onluk bir indirim yapıldı. Şimdi de talepleri alarak TOKİ’ye teslim edecekler ve inşaatlar çok kısa sürede başlayacak. İki artı birler ve üç artı birlerde çok güzel rakamlar çıktı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı bu çalışmalarda öncülük yaptı” dedi.(Ergün DEMİRCİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.