Hava Durumu

Ben ilaç dedim,o para dedi

Dün Edirne’yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan ilaçların alınması konusunda yardım isteyen kanser hastası Dilek Özçelik, bugün Vali Duruer’i makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ben ilaç dedim,o para dedi

Vali Duruer, ziyarette yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman hastaların ve ihtiyacı olan kişilerin yanında olduklarını belirtti.

Dün Özçelik’in Bakan Bayraktar’dan ilaçlarının alınması için yardım istediğini fakat konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Vali Duruer, ”Dünkü hadiseyi biliyorsunuz. Biz sayın bakanımızla belediyeden çıkarken hanım kızımız geldi. Acele acele bir şeyler anlattı. Sayın bakanımızın ben yanlış anladığı kanaatindeyim. Hadiseye üzüldüğünü ifade etti bana. Biz devlet olarak kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresiyiz. Her konuda hastalarımıza dertlilerimize ve sıkıntısı olanlara yardım ediyoruz. Biz devlet olarak her konuda dileğin yanındayız. Hastalığının tedavisi konusunda her konuda yardım edeceğiz”dedi.

Özçelik ise Trakya Üniversitesinde okuduğunu kendisine 3 hafta önce Tıp Fakültesinde lenf kanseri teşhis konduğunu anlattı.

Kanser olduğu için bazı ilaçları yurt dışından getirttirmek zorunda kaldığını, dün bu nedenle Bakan Bayraktar’dan yardım istediğini ifade eden Özçelik şunları söyledi: ”Doktorum bazı ilaçların devlet tarafından karşılanmadığını ve yurt dışından gelmesi gerektiğini söyledi. Doktorlar (Zor bir süreç zor bir durum Allah kolaylık versin) dediler. Benim zaman kaybına lüksüm yoktu. Haliyle ne yapacağımı bilemedim. Ailece çok zor günler geçiriyoruz. Ben ve benim gibi insanlar mevki ve makam sahibi değiliz. Haliyle bazı şeylere çok kolay ulaşamıyoruz.

'BEN İLAÇ DEDİM O PARA DEDİ'

Ben Bakan beyi şans eseri gördüm. Kendisinin 1-2 dakika beni dinlemesini istedim. Ben "ilaç" dedim. O "para" dedi. Dün sadece kendim için yardım istemiştim ama bugün anladım ki bir çok kanser hastasının bu ilaçlara ihtiyacı var. Ben mevki ve makam sahibi değilim ama insanım. Benimde değer yargılarım var. Şu hayatta en değer verdiğim şeylerden biride minnet duygusudur. Ben size teşekkür ederim.Bakanımız dünkü yaptığı davranışın bilincine varmış ki üzüntüsünü dile getirmiş. Yarın Sağlık bakanımız gelecek, Sağlık bakanımız yardım ederse kabulümdür. Ben Sayın Bayraktar’dan değil sağlık bakanımızdan yardım
bekliyorum. Ama Ama sayın bayraktar beyin yardımını istemiyorum. Tüm mevki ve statü sahibi olan inanlar için şunu söylüyorum. İnsanlar çaresiz oldukları için
yardım istiyorlar. Boyun eğiyorlar. Yanınıza yardım amaçlı bir insan geldiğinde eliniz cebinize değilde vicdanınıza gitsin.”

Kendisine 3 hafta önce teşhis konduğunu fakat hastanede eylül ayından bu yana sürekli gereksiz yere bekleme yaşadıklarını anlatan Özçelik, aylar sonra verilen randevu ve sonuçlarla erken teşhis koymanın mümkün olmayacağını
belirtti.

'HER YERDE BİR DAYINIZ OLACAK'

”Her yerde bir dayınız olacak” diyen Özçelik ”Bu süreç gerçekten benim için çok zor. Hastanede biyopsi sonucu 1 ay sonra çıkıyor. MR çektirmek için 1 ay sonraya randevu veriyorlar. Bir ay sonrada onun sonuçları çıkıyor. Gerçekten kanser çok zor bir hastalık. Bende aylarca bekledim. Kanserde erken teşhis önemli diyorlar. Sizce kanserde erken teşhis böyle konur mu? Yapılan tahlillerin
sonuçlarını beklerken aylar geçiyor. Araya hatır gönül, ”Dayı” girince süreç hızlı işliyor. Aylarca değil de bir kaç gün içinde işleriniz bitiyor. Ben şimdiden çok yoruldum. Annem ve babam için bu mücadelemi veriyorum. Ben
yetkililerden en azından kanser hastalarının randevu ve tahlil sonuçlarının hızlı çıkması için, erken teşhis konulması için bir yardım etmesini istiyorum” dedi.

Hastanede yer olmadığı için Hematoloji servisi yerine başka bir serviste yatış yapacağını ifade eden Özçelik, bu sürecin kendisi ve diğer kanser hastaları için çok zor olduğunu söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.