Hava Durumu

Ben yapmadım, Recep bey yaptı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, T.C. ibaresinin Recep Akdağ döneminde kaldırıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ben yapmadım, Recep bey yaptı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ardından Mövenpick Otel’de medya temsilcileriyle kahvaltıda biraraya geldi.

’Akil insanlar heyetinin’ hafta sonu İzmir’de olacağını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu bu heyetin kimseyi ikna etme görevi olmadığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Ege’de yüzde 49 gibi süreçle ilgili tereddüt var. Bu yüzde 49’un en az yarısının sürece olumlu baktığını, ancak bazı tereddütleri, korkuları olduğunu düşünüyorum. Ben onlardan daha çok korkuyorum. Ama işte bu tereddütleri, korkuları ortadan kaldırmak için barışa birlikte yürümemiz lazım. Birileri Atatürk, bayrak, Cumhuriyet korkusu yaratmak istiyor. Ama Büyük Önder’in asla korkusu yoktu. Ege’de bir tereddüt varsa o tereddütü gidermemiz lazım. Akil insanların ikna görevi yok. Onlar tereddütleri dinleyip Hükümet’e aktaracak" dedi.

'PAT DİYE BU SORUYLA KARŞILAŞTIM'

Müezzinoğlu bakanlık tabelalarından TC ibarelerinin kaldırılması konusunda da bunun 2012 yılı Mart ayında Bakan Akdağ döneminde bir ajansın çalışması olduğunu hatırlattı, "Ajans logoda TC’yi kaldırmış ama Sağlık Bakanlığı yazısının önünde var. Ekim ayında da uygulamaya geçilmiş. Benimle hiç ilgisi yok ama pat diye geçen perşembe bu soruyla karşılaştım. Bakanlığın adı TC Sağlık Bakanlığı’dır. Burada TC derdi yok. Burada ’konjoktürü nasıl sıkıntıya sokarız’ derdi var. Bazı yerlerde tabelalarda TC’nin kaldırıldığı önümüze çıktı. Biz buralara da logonun yanına da TC koyacağız. Bu gündemi olumsuz etkilemek adına birilerinin bilinçli yaptığı yıpratma kampanyası. Ben TC ile onur duyarım. Bayrak, Cumhuriyet duyarlığımı kimseye tartıştırmam" dedi.

SAĞLIKLI ŞİDDET DÜZENLEMESİ

Bakan Müzezzinoğlu son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda da gerekli yasal düzenlemeler yapacaklarını, bir iki ayda bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını da bildirdi. Müezzinoğlu "Kimse hasta ile hekim arasına giremez. Sağlık çalışanlarına, hekimlere en az evladımız kadar sahip çıkmamız gerekir. Çünkü onlar en değerli varlığımız olan evladımızı tedavi ediyor. Bu kültürü 75 milyona yaymamız lazım. Ama "Doğumda bebeğin başı kopardılar’, "Yürüyerek hastaneye girdi, ölüsü çıktı’ gibi haberleri yaptığınız zaman değil güvenlik görevlisi hekimin başına TSK’yı koysanız sorunu çözemezsiniz. Sağlığın olumlu da olumsuz da haberi olmaz. Şiddeti asla mazur göremeyiz. Bu konuda bir iki aya kadar yasal düzenleme yapacağız" dedi.

'RECEP AKDAĞ DÖNEMİNDE DEĞİŞMİŞ'

Müezzinoğlu, otelden ayrılırken basın mensuplarının "TC’ kriziyle ilgili sorusunu yanıtladı. Müezzinoğlu, "Bizim Sağlık Bakanlığı’nın yazışmalarının hiçbirinde TC kaldırılmadı. Sadece 2012 Mart ayında yapılan kurumsal çalışmaların sonucunda bir önceki bakanımız Recep Akdağ Bey 25 Ekim tarihli genelgede logo değişikliğinin altındaki "TC’ kelimesi Sağlık Bakanlığı’nda kalmış, bırakılmış ama yan tarafında da kurumsal yapıda kaldırılmış. Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumu’nun başında TC kaldırıldı. TC Sağlık Bakanlığı yazıldıktan sonra TC Halk Sağlığı Kurumu yazmaya gerek yok. ’TC Sağlık Bakanlığı var kurumların altına yazılmasına gerek yok’ denmiş. 25 Ekim 2012’de yapılmış bir olay, haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye’nin gündemini başka alanlara çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı da biz kimseye vermeyiz. TC bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logonun altına TC’yi koyduk tartışılacak bir şey yok" dedi.

ANNE SÜTÜ BANKASI MAYIS’TA TBMM’DE

Bakan Müezzinoğlu, bir soru üzerine anne sütü bankasıyla ilgili yasal düzenlemenin yapıldığını, Mayıs ayında TBMM’ye sunacaklarını belirterek, "Anne sütü bankası için hukuki altyapıyı hazırladık, Mayıs ayında TBMM’ye sunacağız. Süt anneliği merkezlerini hastanelerimizde kurmakla ilgili kanun çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

SAĞDUYU, İYİ NİYET GÖNÜL BİRLİĞİ YAPALIM

İzmir’de Ege Karadenizliler Vakfı ve Anadolu Birliği’ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Hükümet’in çözüm sürecini anlatırken, CHP ve MHP’ye Doğu ve Güneydoğu’da aldığı oy oranlarıyla yüklendi. Müezzinoğlu, muhalefetin yıpratmasına karşı milletten el birliği gönül birliği isteyerek, "Bu millete ağır bedeller ödeten bu sorunu el birliği ile çözelim vatandaşlarımızla birlikte ortak akılla çözelim ki milletçe güçlü yürüyebileceğimiz bir yolculuk olsun. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır" diye konuştu.

İZMİR’DE "MİLLİYETÇİYİM" DEMEK KOLAY

Bakan Müezzinoğlu, muhalefetin Hükümet’i ihanetle, bölücülükle suçladığını hatırlatarak, bu eleştirilere oy oranlarıyla yanıt verdi: Sağlık Bakanı şunları söyledi:

"Ege kamuoyunun bu rakamları analiz etmelerini istiyorum. Seçim sonuçlarıyla ilgili Hakkari, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt altı ilde CHP’nin aldığı oy oranı yüzde 3. Partinin Türkiye ortalaması yüzde 26. Burada aldığı oy yüzde 3. MHP’nin ise 0.5. Şimdi bu bölge, acaba siyaseten CHP’yi, MHP’yi ilgilendirmiyor mu? Benim için en kolay milliyetçilik yapılacak yer Ege’dir, Edirne’dir. En kolay ulusalcılık yapılacak yer Ege’dir, Edirne’dir, İstanbul’dur ama bir milliyetçi, ülkenin bütününde milliyetçilik yapabilmeli, ülkenin bütününde ulusalcılık yapabilmelidir. Büyük önder bu ülkenin sınırlarını belirlerken "Hakkari yok’ demedi. Hakkari’de CHP’nin oy oranı yüzde yarım. Diyarbakır’da yüzde yarım. Ama Diyarbakır’da Baro Başkanı olan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı, ’Diyarbakır’a ben borçluyum’ demiyor. ’İstanbul’da ben milletvekili olacağım’ diyor. Sonra gelip buralarda Ege’de Akdeniz’de, İstanbul’da ulusalcılık yapıyorlar. Hakkari bizim değil mi?, Batman, Siirt bizim değil mi? Oralardaki vatandaşlar bizim vatandaşımız değil mi? AK Parti buralarda yüzde 50 oy alırken CHP burada Türkiye ortalaması olan yüzde 26’nın yarısı kadar oy alsa yüzde 13 oy alsa MHP oralarda Türkiye ortalamasının yarısı kadar yüzde 7 oy alsa ikisinin toplamı yüzde 20 yapsa acaba oralarda siyaseten bugün Türkiye hangi noktalarda olur? Türkiye daha güçlü olur. Çözüm daha hızlı olur, bu kadar probleme Türkiye mahkum olmadan bu sorun daha hızlı çözülür. Ege halkı CHP’ye MHP’ye sorması lazım. İzmir’de miliyetçiyim demek kolay. Diyarbakır’da da, Ağrı’da da, Batman’da da, Siirt’te de diyebileceksin ki Atatürk’ün çizdiği o sınırların güçlü bir şekilde yarınlara devam edebilmesini sağlayacaksın."


DİYARBAKIR’DA YÜZDE YARIM OY İLE TÜRK BAYRAĞININ PEŞİNDE KOŞAMAZSIN

Bakan Müezzinoğlu, muhalefetin Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı açılmamasına gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, "Diyarbakır’da niye Türk bayrağı yok’ diyorlar bunun hesabını AK Parti olarak biz sorabiliriz. Orada biz bayrağımızı yüzde 45- 46 ile dalgalandırıyoruz. Ama sen orada yüzde yarım ile Türk bayrağının peşinden koşuyorsan "niye bayrak yok’ diye sorma hakkın olmaz. Ege insanımızdan, büyük önderin çizdiği o muasır medeniyet seviyesindeki yolculuğu bir kez daha analiz etmelerini istiyorum. Karadeniz değerleri ne kadar önemliyse, Güneydoğu değerleri de o kadar önemli. Bize hain diyenlere bir baksınlar kendi siyasi partileri çözüm için ne yaptı. Sadece suçlayan değil çözümleyen bir anlayışa kendi siyasi partilerini de davet etmeliler" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.